Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Kunst & kultur
Venskab
Historie (3)
Drama (1)
Samfund (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Vandring: I slutningen af 1974 gik filmkunstneren Werner Herzog fra München til Paris for at helbrede filmhistorikeren Lotte Eisner fra en livstruende sygdom. Hans dagbogsoptegnelser fra turen er ikke videre interessante.
Kunstbog: En spændende og velfortalt beretning fra Risskov, hvor kunsten fik betydning for både læger og patienter.
Hvorfor indstillede Robert Walser sin forfattervirksomhed og lod sig indlægge på en psykiatrisk anstalt? En schweizisk samtalebog antyder måske et svar.
I det seneste bind af Carl Nielsen-brevudgaven er komponisten på toppen af sin karriere, men også usikker på, hvor han vil hen. •For hans ældre kollega C.F.E. Horneman var en egentlig komponistkarriere derimod kun noget, som han kunne drømme om.
En smuk og bevægende bog præget af to menneskers inderlige betagelse af hinanden. Tonen er ikke bare meget kærlig, men også voldsomt flirtende.
En indsigtsfuld bog om to menneskers kærlighed og dannelsen af et museum med en outsider i dansk kunst. •Ved hjælp af private midler og masser af genbrugsmaterialer er det lykkedes at skabe en solid bastion for kultur i det vestlige Danmark.
Den hollandske forfatter Jan Brokkens roman om vennen og pianisten Youri Egorovs dekadente liv er også et fascinerende portræt af 1980'ernes Europa.
Det er længe siden, Siegfried Lenz har haft noget vedkommende at byde på. Heller ikke den nye lille roman formår at fængsle, selvom den udspiller sig i et fængsel.
Hvad sker der, når en fattig, muslimsk dreng møder en rig, jødisk pige, og et venskab udvikler sig.
Erindringer: Jurij Moskvitins fortræffeligt fortalte erindringer om Henrik Stangerup er både et tidsbillede, et litteraturhistorisk dokument og en underholdende røverhistorie fra vor nære fortid.
Viser 1-10 af 12 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...