Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Olivier Schwartz og Yann -.. | bog.guide.dk

Flot og fortænkt

Splint & Co. møder Sartre, jitterbug og gamle nazister. Det er både kulørt og kaotisk.

Tegneserie
Olivier Schwartz (tegner) og Yann (forfatter)
Leopardkvinden

64 sider, 198 kr.

Forlaget Cobolt


B971512542Z.1_20140929200657_000+GPDG1HDL.1-0.jpg

Forlaget Dupuis er de stolte ejere af Splint & Co., og de har på det seneste diverteret seriens voksne fans med en række album, hvor forskellige tegnere og forfattere har fået lov til at gøre hvad de ville med det klassiske univers. Eksperimentet hedder ”Et Ekstraordinært Eventyr Med Splint & Co”, og det er prisværdigt på alle måder. Resultaterne er ikke altid lige vellykkede, men næsten altid værd at læse på den ene eller anden måde.

”Leopardkvinden” er det nyeste, og det er især Olivier Schwartz’ fabelagtige tegninger, man lægger mærke til. Han lægger ud med en helt utrolig stemningsfuld tur hen over Bruxelles’ tage i selskab med en leopardkvinde og et hold gorillarobotter. Scenen er sat for et små-okkult eventyr med action, erotik – og en hel del filosofiske diskussioner. Filosofien havde man ikke ventet, men det er typisk for disse anderledes album.

For når alt kan ske, sker alt, og ud over et indblik i Kviks erotiske liv får vi også en bifigur ved navn Jean-Paul Sartre, tilsat biljagter i Paris’ latinerkvarter, jitterbug-mani og gamle nazister. Det er svært at finde rundt i halløjet, og man mister tråden halvvejs inde. Masser af flotte og morsomme scenerier, men ikke en handling, man orker at følge med i. Eksperimentet løber derfor lidt ud i sandet, og selvom Schwartz’ tegninger holder, er manuskriptet af Yann så kaotisk, at man ender med at længes efter et helt traditionelt Splint-eventyr. Det er dog også kun første halvdel, så måske giver det hele mere mening, når anden halvdel udkommer.

De ekstraordinære eventyr med Splint & Co. er prisværdige, og flere af dem har været fremragende. Men ”Leopardkvinden” er blandt de knap så heldige – med mindre man nøjes med at nyde suget og atmosfæren i de første 4-5 sider – og den fantastiske, kulørte forside.

Anmeldelse af Brian K. Vaughan og Eduardo Risso - Wolverine - Logan

05-08-2014: Argentinsk tegner giver den ikoniske Marvel-helt ny styrke. Læs artikel

Anmeldelse af Tom Kristensen og Lars Kramhøft - Fordærvet

23-09-2014: Uhyggen er påtrængende og effektiv i en ny dansk gyser-tegneserie. Læs artikel

Anmeldelse af Jumbobog 416 - Skal DU med

23-08-2014: Jumbobogen er sprælsk og levende og meget bedre end sit ry. Læs artikel

Anmeldelse af Loka Kanarp og C/M Ederborg - Mørket venter

08-07-2014: Svensk tegneserieroman byder på ægte gys og en stærk historie om savn og smerte. Læs artikel

Anmeldelse af Stéphan Colman og Eric Maltaite - Fortidens synder. Chok 1

23-06-2014: Det var en grum barndom, der gjorde Chok til tegneserieskurk. Eric Maltaite løfter flot arven fra sin far i en vellykket Tim & Thomas-spinoff. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...