Find mere om:
Ny mystik om efterladt manuskript | bog.guide.dk

Ny mystik om efterladt manuskript

Siden Stieg Larssons død har et ufærdigt manus spøgt - der kan muligvis være tale om to.

Ny oplysninger fra Joakim Larsson - bror til forfatteren Stieg Larsson - til den amerikanske tv-kanal CBS, skaber yderligere mystik omkring forfatterens angiveligt ufuldendte manuskript:

Der kan være tale om ikke blot et, men to ufærdige manuskriper..

Lige siden 2004, da Stieg Larsson døde, har rygterne svirret om den ufærdig fortsættelse af hans berømte trilogi om Lisbeth Salander.

Det fjerde bind

Manuskriptet befinder sig hos Stieg Larssons enke Eva Gabrielsson. Men hun ejer ikke rettighederne, idet hun ikke var gift med Larsson.

I 2008 oplyste familien at manuskriptet er på 200 sider, og at der - på det tidspunkt - i øvrigt var enighed mellem familien og Gabrielsson, at det aldrig skulle udgives.

Larssons talte om femte bind

Joakim Larsson fortalte i CBS's Sunday Morning-program, at Stieg Larsson tie dage før sin pludselige død omtalte et femte bind og i den forbindelse skulle have sagt, at "det var sjovere at skrive bind fem end bind fire".

Det kan have været en spøgefuldhed fra Stieg Larssons side, men det kan også betyde, at det femte bind Larsson omtalte faktisk er et femte bind, og at der derfor også eksisterer et fjerde bind.

Stieg Larsson døde som 50-årig i november 2004, og nåede ikke at opleve, hvor stor en succes hans tre romaner, som han afleverede til forlaget på samme tid, gik hen og blev.

Milliard-forretning

Stieg Larsson er blevet en milliard-forretning. Bøgerne er solgt i millioner, de er filmatiserede og et amerikansk remake er på vej.

Derfor ikke underligt, at muligheden for to bind i Larssons serie, er yderst interessant for dem, der kan profitere på yderligere udgivelser.

Blokerer udgivelsen

Joakim Larsson, der sammen med sin far, er bestyrere af boet efter Stieg Larsson, understreger, at han aldrig vil tillade at Gabrielsson udgiver samleverens efterladte manuskripter.

Og lige præcis der, har sagen været fastfrosset i årevis, idet Eva Gabrielsson bestemt ikke er enig i den måde hans familie forvalter arven efter ham på.

Nyhed: Ukendte Larsson-tekster gravet frem

09-06-2010: En samling tekster skrevet af Stieg Larsson er dukket frem i biblioteks-arkiv i Stockholm. Læs artikel

Nyhed: Stieg Larsson passer til Hollywood

02-10-2008: Stieg Larssons debutroman ”Mænd der hader kvinder” passer perfekt til Hollywood. Det skriver en anerkendt amerikansk anmelder blot få dage efter, at bogen - til flotte anmeldelser - er udkommet i USA. Læs artikel

Nyhed: Tag på guidet krimitur med Stieg Larsson

21-05-2008: Stockholms Stadsmuseum vil hen over sommeren arrangere guidede krimiture i hovedstadens centum, der er en del af romanmiljøet i afdøde Stieg Larssons og Jens Lapidus' succeskrimier. Læs artikel

Nyhed: Glem fjerde Stieg Larsson-krimi

20-03-2008: Et næsten færdigt manuskript til en fjerde krimi, som Stieg Larsson efterlod sig ved sin død, vil aldrig blive udgivet, meddeler hans familie. Læs artikel

Nyhed: Larsson triumferer i USA og England

25-01-2008: Den afdøde svenske krimiforfatter Stieg Larssons første roman, ”Mænd, der hader kvinder” er blevet oversat til engelsk. Det har resulteret i et jubelkor fra både amerikanske krimibloggere og de store britiske avisers anmeldere. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...