Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Historie
Socialrealisme
Vælg temaer
close
Anders Bo Rasmussens bog om danske skæbner i Den Amerikanske Borgerkrig er velskrevet og grundigt researchet.
Efter Første Verdenskrig gik alle værdier af led, og troen på det gode kom til at virke som en forældet drøm. Céline beskriver i sin berømmede roman, hvordan et ødelagt menneske gebærder sig i en ødelagt verden.
Mesterværk: En flabet knægt bryder sin sociale arv, bliver OL-løber, styrter ned med et bombefly, kommer i nævekamp med hajer, bliver torteret af en supersadist i japansk uniform og ender alligevel med at sejre over sine indre dæmoner. ”Ukuelig” er en usædvanlig bog om en usædvanlig mand.
Det var ikke kun politibetjente, politiske fanger og jøder, der blev sendt i kz-lejre under Besættelsen, men også kriminelle og arbejdsløse. De oversete ofre for nazismen får nu deres historie fortalt.
Historie: Lystløgner, krigshelt, slubbert, hædersmand eller bedrager? Flemming B. Muus er modstandskampens allermest omstridte skikkelse. Sven Ove Gades biografi føjer nyt til billedet af patrioten, der blev landsforvist.
Usædvanlig campus-roman fra en af USA’s største forfattere. Joyce Carol Oates beretter besættende om normalitetens sociale og psykologiske fortrængninger.
”Ilden”, det franske hovedværk om Første Verdenskrig, kan snart fejre sit 100-års jubilæum, men dets tematisering af krigen er langtfra forældet.
Genanmeldelse: Erich Maria Remarques berømte roman står stærkt den dag i dag. Den er en krast realistisk skildring af Første Verdenskrigs rædsler, men også dens sjælelige lidelser, melankoli og oplevelsen af fortabelse og hjemløshed fastholdes desillusioneret – suppleret med morbid humor.
Peter Dürrfeld skriver behersket og sobert om alle dem, som han har mistet undervejs, men kunne sagtens have åbnet sit hjerte lidt mere.
Genanmeldelse: I ”Regeneration”-trilogien reduceres Første Verdenskrig til sin sygelige side, krigstraumerne og neuroserne. Over tre bøger følger man såvel fiktive som historiske personer i tiden fra juli 1917 til november 1918.
Viser 1-10 af 114 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...