Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Erindringer
Roman (11)
Biografi (9)
Essays (2)
Debatbog (1)
Antologi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Selvudvikling
Vælg temaer
close
Digteren Lene Henningsen har begået en parodisk, sjov selvbiografi.
Maria Gerhardt – bedre kendt som dj’en Djuna Barnes – debuterer med en bevægende beretning om kærlighed og kræft.
Ved tilfældighedernes spil nåede den østtyske teolog Joachim Gauck det højeste embede i Tyskland. Hans velskrevne erindringsbog er klog og spændende læsning.
Genanmeldelse: E.E. Cummings’ roman ”The Enormous Room” (1922) er en sær blanding af dagbog, erindringer og selvbiografi. Det er en moderne variant af temaet fra Bunyans klassiker ”The Pilgrim’s Progress”.
Økonom Marcus Knuth har tilbragt tre år som soldat og diplomat. Det har været en lærerig og spændende oplevelse. Men mest for ham selv.
Allerede som spæd aner Poul Joachim Stender den forunderlige forbindelse mellem mad og Gud, påstår han i sine erindringer, som er mere fabulerende, end godt er.
Vandring: I slutningen af 1974 gik filmkunstneren Werner Herzog fra München til Paris for at helbrede filmhistorikeren Lotte Eisner fra en livstruende sygdom. Hans dagbogsoptegnelser fra turen er ikke videre interessante.
Herbjørg Wassmos ærlige selvbiografi skildrer hendes stædige kamp for at blive forfatter.
Anmeldelse: Ahmed Akkari leverer en dybfølt undskyldning for sit tidligere virke og tager et markant opgør med danske og internationale islamister i en kompromisløs bog.
I en fascinerende erindringsroman løfter Jon Bang Carlsen en tung barndom op under magiske himmelstrøg.
Viser 1-10 af 81 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
Vi anbefaler
Loading...