Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Historiebog
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Moral & etik
Samfund
Historie (11)
Krig (2)
Politik (2)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Humor & satire (0)
Frédéric Bruns mor overlevede Auschwitz-Birkenau, da Josef Mengele skånede hendes liv. Men hvorfor talte hun aldrig om opholdet? Formidabel bog om tab og forsoning.
”Legenden om Denmark” forsøger både at tegne et portræt af en person, et justitsmord og en myte, men gør ingen af delene overbevisende.
Polakkerne var ofre i Anden Verdenskrig, men mange profiterede også på den.
Debatbog: Trods en noget ensidig tilgang tegner Henrik Gade Jensen et fascinerende, historisk portræt af et forsvundet Danmark.
En politisk korrekt bog om dengang, der blev udstillet mennesker i Zoologisk Have. Det handlede mest om at se på de fremmede, mens de forrettede deres banale daglige sysler.
Hver eneste genfortælling fra Auschwitz er vigtig, og det gælder også Morten Vestergaards fine lille bog ”Pigen fra Auschwitz”.
Forfatteren til en grundig bog om kongelige elskerinder vil skrive danmarkshistorie, ikke lave et ugeblad i bogform. Et ægteskab til venstre hånd blev set som et udtryk for kongens absolutte magtfuldkommenhed.
Tidiana N'Diaye betegner slavehandlen fra Afrika mod øst som et programmeret folkemord. • Hans bog går i rette med tidligere historiefremstillinger, der fokuserer på slavehandelen til Amerika.
Historikeren Lene Kochs ”Racehygiejne i Danmark 1920-56” er blevet genudgivet. Spændende, tung og superaktuel læsning.
En vigtig fransk bog om kommunisternes folkemord i Sovjetunionen.
Viser 1-10 af 12 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...