Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Faglitteratur
Debatbog (2)
Essays (2)
Roman (1)
Antologi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Samfund
Vælg temaer
close
... Men fem essays om etik og pædagogik viser, hvordan hovedet måske kan sættes på igen.
Adam Smiths første og temmelig oversete hovedværk foreligger nu på dansk.
Mens Kina har brugt sine digitale kræfter på overvågning og kontrol, har Sydkorea skabt et økonomisk mirakel med popmusik og kultur. Fascinerende ny bog om landet, der dansede sig fra tredjeverdens-fattigdom til blød magt og rigdom.
Nietzsches hyldestskrift til sin læremester Schopenhauer er også relevant læsning i dagens Danmark.
Sprogprofessor Jørn Lund fremstår i sin nye bog som en iagttager med butterfly og knickers og notesbog. I stil med professor Higgins, men uden dennes vilje til at gøre noget ved elendigheden.
Filosofi: Bind 5 af Platons samlede værker egner sig fortrinligt til en debat om samfund og politik, også selv om han tog fejl.
Vellykket lærebog gør læseren klogere på den blanding af fortælling og fakta, som har gennemsyret kulturlivet i de senere år.
Kønsforskning om mænd har stået i skyggen af kvindeforskningen. En ny bog afdækker, hvad vi ved om manden, men er unødigt afvisende over for de biologiske faktorer.
Kritikeren Karsten Ifversen og fotografen Jens M. Lindhe bedømmer det nye København i en bog, der er flot, velskrevet og forudsigelig.
Hverken den personlige frihed eller den private ejendomsret er så ukrænkelige, som vi går og tror. Jens Peter Christensen fortæller vidende og engageret om den danske grundlov, som han trods alt er ganske glad for.
Viser 1-10 af 131 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...