Find mere om:
Rushdie vinder fornem pris | bog.guide.dk

Rushdie vinder fornem pris

I dag blev ”Best of Booker"-prisen uddelt i anledning af, at det er 40. gang Booker-prisen uddeles.

Da den eftertragtede bogpris - Booker-prisen - i år fylder 40 år, uddeltes der i dag en ekstraordinær bogpris, og den gik som ventet til Salman Rushdie.

Prisen hædrer den bedste af alle de bøger, der har vundet prisen gennem tiden siden 1969, som er året, hvor Booker-prisen blev uddelt for første gang. Der er udvalgt seks kandidater, og Rushdie vandt for "Midnatsbørn" fra1981.

Denne bog vandt også i 1993, da særprisen blev uddelt i forbindelse med 25-års jubilæet.

Nobelprisvinderne J. M. Coetzee og Nadine Gordimer var også nominerede til den fornemme pris, samt J.G. Farrell, Peter Carey og Pat Barker.

Henrykt Rushdie

Salman Rushdie kunne ikke selv være til stede, da prisen blev overrakt, men sendte i stedet denne besked via video:

»Fantastisk nyhed! Jeg er fuldstændig henrykt og vil gerne takke alle de læsere rundt omkring i verden, som har stemt på bogen".

Offentligheden bestemmer

Salman Rushdie blev i 2007 slået til ridder af den britiske dronning, og er nok bedst kendt for sin bog ”De Sataniske Vers” fra 1988. Med denne bog var han også tæt på at vinde Booker-prisen samme år, men Peter Carey løb med prisen med sin bog ”Oscar and Lucinda”.

Det er i øvrigt første gang, at offentligheden bestemmer, hvem der skal vinde ved at stemme på Booker-prisens hjemmeside.

Nyhed: Dødsdømt forfatter om sine år i skjul

12-10-2010: Hvordan er det, at leve sit liv med en dødsdom hængende over hovedet? Det kan Rushdie tale med om. Læs artikel

Nyhed: Rushdie udgiver erindringer

25-02-2010: Salman Rushdie planlægger at skrive en bog om sine 20 år under jorden som dødsdømt. Læs artikel

Nyhed: Rushdie føler sig stadig forfulgt

20-01-2009: Den indisk/britiske forfatter Salman Rushdie reflekterer over den betydning, som hans 20 år gamle kontroversielle roman "De sataniske vers" har haft. Læs artikel

Nyhed: Rushdie kritiserer sit eget forlag

15-08-2008: Salman Rushdie kritiserer sit forlag for at trække en bog om profeten Muhammeds brud tilbage i frygt for vold og terror. Læs artikel

Nyhed: Salman Rushdie truer forlag

04-08-2008: Forfatteren Salman Rushdie truer med at sagsøge forlaget John Blake Publishing Ltd., der vil udgive en bog om ham. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...