Find mere om:
Salman Rushdie truer forlag | bog.guide.dk

Salman Rushdie truer forlag

Forfatteren Salman Rushdie truer med at sagsøge forlaget John Blake Publishing Ltd., der vil udgive en bog om ham.

Bogen ”On Her Majesty's Service” er skrevet af en af Salman Rushdies tidligere bodyguards og indeholder ifølge Salman Rushdie adskillige løgne.

Han er blandt andet fortørnet over, at den portrætterer ham som nærig og arrogant, og han forlanger derfor, at bogen bliver trukket tilbage, inden den lander på boghylderne. Trækker forlaget John Blake Publishing Ltd. ikke bogen tilbage, vil den verdensberømte forfatter gå rettens vej for at få udgivelsen stoppet.

Skrevet af eks-bodyguard

Det er den tidligere bodyguard Ron Evans, der står bag bogen. Ron Evans arbejdede i 1980’erne og 1990’erne for Scotland Yard og var en del af den politistyrke, der beskyttede Salman Rushdie, efter at han havde udgivet ”De Sataniske Vers” i 1988. Salman Rushdie blev på grund af ”De Sataniske Vers” omfattet af en fatwa (islamisk dødstrussel, red.) i 1989, idet religiøse kræfter mente, at han krænkede profeten Mohammed.

Låst inde i skab

”On Her Majesty's Service” skildrer Ron Evans’ karriere. I bogen påstår Ron Evans blandt andet, at Salman Rushdie var uanstændig, og at betjentene på et tidspunkt blev så trætte af Salman Rushdie, at de låste ham inde i et skab.

Salman Rushdie udtaler til The Associated Press, at Ron Evans’ skildringer er det pure opspind.

”Der skete intet i stil med det i løbet af de ni år, jeg var under politibeskyttelse. Jeg ønsker blot at beskytte mit ry fra et hav af løgne,” siger han til The Associated Press.

”On Her Majesty's Service” skulle ifølge de oprindelige planer udkomme om cirka en uge, men udgivelsen er nu blevet udskudt.

Nyhed: Dødsdømt forfatter om sine år i skjul

12-10-2010: Hvordan er det, at leve sit liv med en dødsdom hængende over hovedet? Det kan Rushdie tale med om. Læs artikel

Nyhed: Rushdie udgiver erindringer

25-02-2010: Salman Rushdie planlægger at skrive en bog om sine 20 år under jorden som dødsdømt. Læs artikel

Nyhed: Rushdie føler sig stadig forfulgt

20-01-2009: Den indisk/britiske forfatter Salman Rushdie reflekterer over den betydning, som hans 20 år gamle kontroversielle roman "De sataniske vers" har haft. Læs artikel

Nyhed: Rushdie kritiserer sit eget forlag

15-08-2008: Salman Rushdie kritiserer sit forlag for at trække en bog om profeten Muhammeds brud tilbage i frygt for vold og terror. Læs artikel

Nyhed: Rushdie vinder fornem pris

10-07-2008: I dag blev ”Best of Booker"-prisen uddelt i anledning af, at det er 40. gang Booker-prisen uddeles. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...