Find mere om:
Nyhed: Stieg Larsson er en bragende succes i.. | bog.guide.dk

Nyhed: Stieg Larsson er en bragende succes i USA

Den afdøde svenske kriminalforfatter ryger til toppen af bestsellerlisten i USA med "Luftkastellet der blev sprængt" - den sidste roman i en trilogi.

I den forløbne uge har mange amerikanere kunnet slå op i deres avis og læse de første sider i kriminalromanen "Luftkastellet der blev sprængt".

Alle sejl var sat for at gøre Stieg Larsson tredje roman i en trilogi til en sand succes i USA.

Og sådan er det gået. Da bogen blev udgivet tirsdag, skød den lige til tops på bestsellerlisten.

Uden fortilfælde i USA

Det er helt uden fortilfælde i USA, at en udenlandsk forfatter får så bragende succes.

Amazon.com har "Luftkastellet der blev sprængt" øverst på listen, og på tredje og femtepladsen ligger hans to øvrige bøger i trilogien "Mænd der hader kvinder" og "Pigen der legede med ilden".

Stieg Larsson, der døde i 2004, da han var 50 år, har allerede toppet bestsellerlisterne i en række europæiske lande. Men kendere af den amerikanske bogbranche er forundret og overrasket over, at han er gået så rent ind hos et amerikansk publikum.

- For en oversat forfatter er Larsson det største fænomen i USA siden Umberto Ecos roman "Rosens navn", siger Jim Elliott, der er redaktør for forlæggernes magasin Publishers Weekly. Ecos roman udkom i USA i 1983.

Larsson romaner er hidtil trykt i 27 millioner eksemplarer verden rundt, og de er oversat til 44 sprog.

Amerikansk film på vej

Barnes&Nobles, der er en af USA's største boghandlerkæder, regner med, at Larsson lige nu vil blive den største sællert inden for fiktion.

Historien om den uudgrundelige og plagede Salander, der opløser mysterier sammen med den undersøgende journalist Mikael Blomquist, rammer et amerikansk publikum.

- Folk elsker at opleve på anden hånd gennem Salander. Hun er en hævner, siger filmproducenten Scott Rudin, der har købt de amerikanske filmrettigheder til trilogien.

Rudin vil til efteråret starte indspilningen af "Mænd der hader kvinder", og filmen ventes klar næste år.

Ritzau

Nyhed: Ukendte Larsson-tekster gravet frem

09-06-2010: En samling tekster skrevet af Stieg Larsson er dukket frem i biblioteks-arkiv i Stockholm. Læs artikel

Nyhed: Derfor er Stieg Larsson så populær

08-04-2010: Hvorfor er Stieg Larssons romaner så populære? Professor Gunhild Agger, der sammen med kolleger har forsket i den skandinaviske krimi, har et svar på spørgsmålet. Læs artikel

Nyhed: Stieg Larsson passer til Hollywood

02-10-2008: Stieg Larssons debutroman ”Mænd der hader kvinder” passer perfekt til Hollywood. Det skriver en anerkendt amerikansk anmelder blot få dage efter, at bogen - til flotte anmeldelser - er udkommet i USA. Læs artikel

Anmeldelse: Helstøbt Stieg Larsson-krimi

08-10-2007: Tredje bind i Stieg Larssons Millennium-serie virker mere helstøbt, velorganiseret og målrettet end forgængerne. Læs artikel

Nyhed: 14 lande køber dansk debutkrimi

22-02-2010: Allerede inden den er udkommet herhjemme, er en dansk debutkrimi - der skildrer en pædofili-sag - solgt til 14 lande. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...