Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Sara Blædel: De glemte piger | bog.guide.dk

Anmeldelse: Sara Blædel: De glemte piger

Sara Blædel skriver denne gang mere stramt og disciplineret end vanligt om politiefterforskeren Louise Rick, der har problemer både på politistationen og på hjemmefronten.

Sara Blædel:

DE GLEMTE PIGER

315 sider, 199 kr.

People's Press

Den efterhånden hårdt prøvede Louise Rick er blevet leder af Den Særlige Eftersøgningstjeneste på Politigården. Hos kollegerne er der blandede meninger om den nye afdelings berettigelse. Så Louise har besluttet, at hun ikke bare vil vise eftersøgningsarbejde i særklasse, men følge sagerne helt til dørs. Det får hun så mulighed for at gøre i den nye afdelings første sag.

Ude i skoven ved Hvalsø, hvor Louise i øvrigt voksede op, findes et lig af en midaldrende kvinde. Ved obduktionen viser det sig, at hun har været mentalt retarderet, samt at hun har et voldsomt forbrændingssår i ansigtet.

Det skulle gøre det til en forholdsvis let sag at efterspore kvinden. Men den identitet, som hun passer med, er erklæret død, omtrent samtidig med tvillingesøsteren, i 1980.

Desuden må Louise i gang med at samarbejde med drabsefterforskerne, for da hun ankommer til findestedet for at snakke med de lokale, får hun øje på en flok små børn, der øjensynligt mangler deres voksne børnepasser. Hende finder Louise dræbt ikke så langt væk.

Frem fra glemmebogen


Således begynder en grum krimi om svigt og dyster fortid i den danske provins, hvor en central rolle spilles af egnens tidligere institution under, hvad der engang blev kaldt, Åndssvageforsorgen. Blædel stiller sig hermed op i køen af danske krimiforfattere med interesse i at rode op i, hvad det officielle Danmark har foretrukket at lade gå i glemmebogen, senest Jussi Adler-Olsen om de faldne piger på Sprogø.

Det må indrømmes, at Blædel har strammet noget op på tingene i ”De glemte piger”. Læseren har efterhånden visse forventninger til en Sara Blædel-krimi: Politiefterforskeren Louise Rick har sociale og eksistentielle problemer omtrent ligeligt fordelt på politistation og hjemmefront, hun løber ind i en makaber og rigeligt forceret sag, der ender med at involvere hende selv personligt, og det hele fortælles i et floskelfyldt sprog, der har lige så lidt bid som en 10 pct. slankeost.

Glitter-historie


Denne gang er historie og plot mere sammenhængende og disciplineret, og Louises private dagsordener griber mindre forstyrrende ind, end de plejer. Faktisk føjer Louises genoplevelse af sin ikke helt traumefri ungdom en vigtig brik til hendes personlighed. Der er dog stadig en del tilbage, hvis funktion nok nærmest må siges at spille op til læserens ugeblads-behov. I den forbindelse ikke mindst hele historien om Louises veninde Camilla, der ganske vist plotmæssigt fungerer som Dr. Watson, men ellers bare tilføjer handlingen en noget uvedkommende glitter-historie om Askepot og prinsen på den hvide hest.

Så Sara Blædel er i væsentlig bedre krimi-form end vanligt med ”De glemte piger,”, omend det havde været velgørende med lidt mere stilistisk kant på både fortællende afsnit og dialog. Forbedringen belønnes med fire lidt små stjerner!

Anmeldelse: Krimi Sara Blædel: Hævnens Gudinde

24-09-2009: Går man til ”Hævnens gudinde” med forventningen om en krimi, hvor alt er skruet sammen for at optimere genrens kerneydelse, bliver man skuffet. Læs artikel

Anmeldelse: Sara Blædel: Kun ét liv

21-03-2007: Den hidtil bedste krimi fra Sara Blædel om et såkaldt æresdrab. Læs artikel

Anmeldelse af Sara Blædel - Kvinden de meldte savnet

09-11-2014: Sara Blædels krimi nr. 9 om Louise Rick og co. stiller skarpt på medlidenhedsdrab. Læs artikel

Anmeldelse af Alexi Zentner - Isens greb

21-01-2014: Umådelig stærk og barsk debutroman fra canadiske Alexi Zentner er på én gang underfundigt magisk og besk realistisk. Læs artikel

Anmeldelse af A.J. Kazinski - En hellig alliance

19-10-2013: Det danske forfatterpseudonym A. J. Kazinski har skrevet en konspirations-krimi om Europas monarkier i almindelighed og det danske i særdeleshed. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...