Anmeldelse: Nye romaner fra de store

2008 byder på romaner og erindringer fra en stribe af store internationale navne.

Salman Rushdies roman ”The Enchantress of Florence”, der kommer i april, sender læseren tilbage til 1600-tallets Indien, hvor en gæst fra Machiavellis Firenze vinder gunst og opmærksomhed hos stormogulen. Rushdie trækker tråde mellem øst og vest i, hvad forhåndsskræppet kalder »en besmykket ekstravangance a la Borges«.

James Meeks nye roman, ”We Are Now Beginning our Descent”, som er en nutidig kærlighedshistorie i thrillerens form, beskriver krigskorrespondenternes vanvittige liv i Afghanistan - et emne, som forfatteren, der selv har rejst verden tynd for The Guardian, kender særdeles godt.

Hustvedts Amerika


Til maj kommer Siri Hustvedts ”The Sorrows of an American” - den længe ventede efterfølger til hendes store gennembrud, ”Det jeg elskede”. Den nye bog er et intenst studie af en families hemmeligheder gennem flere generationer. Hustvedt binder elementer fra sin fars memoirer om opvækst i depressionens Minnesota sammen med en fortælling om ensomhed og kærlighed i det moderne New York i skikkelse af en fraskilt psykoanalytiker, som konfronterer sig med traumer fra sin immigrantbarndom.

Der er også nyt fra Martin Amis til september, når ”The Pregnant Widow” udkommer - en selvbiografisk roman med et islamist-twist, som The Guardian kalder den med hentydning til Amis' seneste korstog mod islam. Annie Proulx kommer med en ny samling historier fra Wyoming, og der er memoirer på vej fra tre af det 20. århundredes store ikoner. Vaclav Havels ”To the Castle and Back” kommer i juni, Cliff Richards ”My Kinda Life” i september og J.G. Ballards ”Miracles of Life: Shanghai to Shepperton” kan læses på engelsk allerede her i februar.

Stort krimiår


Krimifolket går et stort år i møde, selv om det stadig er uvist, om Michael Connelly, Ian Rankin og Peter Robinson holder tidligere års kadence og får sprøjtet en ny bog ud i 2008. Men sikkert er det, at man kan læse Alexander McCall Smiths ”The Miracle at Speedy Motors” i marts, en ny Kay Scarpetta af Patricia Cornwell senere på året og John Connollys ”The Reapers”, som har bipersonerne fra Charlie Parker-serien, de homoseksuelle hitmen Angel og Louis som hovedpersoner. Til august har George Pelecanos også en ny krimi på trapperne med titlen ”The Turnaround”.Anmeldelse af James Meek - Hjertet brød ind

03-07-2013: James Meek bruger sin litteratur til at afprøve etiske dilemmaer. Det er sjældent en god idé. Læs artikel

Anmeldelse af Kim Thúy - Ru

15-06-2013: Det er svært ikke at lade sig flyde med på Kim Thúys fængslende færd gennem livet. Læs artikel

Anmeldelse: Amélie Nothomb: Tokyo min elskede

19-05-2010: Belgiske Amélie Nothomb har gjort en roman ud af sit liv. Det er ganske uinteressant. Læs artikel

Anmeldelse: Julia Butschkow: APROPOS OPA

05-03-2009: Julia Butschkow skriver med tyngde i letheden og enkelhed i sin fuga-agtige erindringskomposition. Læs artikel

Anmeldelse: Synne Garff: FJENDELAND

24-08-2007: Synne Garffs ”Fjendeland” mangler både kant og troværdighed Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...