Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Liselott Willén: Intet andet navn under himlen | bog.guide.dk

Liselott Willén: Intet andet navn under himlen

Der findes mistænkelige dna-spor på en politiker, som sættes i forbindelse med et 13 år gammelt drab.


Spændingsroman
Liselott Willén: Intet andet navn under himlen
(Ingenstans under himlen, 2011)
Oversat af Lilian Kingo
377 sider, 299 kr.
Modtryk

MIB_intet ander navn.jpg

Den 40-årige svenske borgerlige politiker Christian Weber er ivrig fortaler for et obligatorisk dna-register for alle svenskere. Det vil medvirke til hurtig opklaring af forbrydelser, og det vil være 100 pct. sikkert. Eller vil det? Hans politiske modstander, Peter Stahl, er ikke så sikker. Gang på gang fremhæver han alle det genetiske fingeraftryks svagheder.

Efter en duel mellem de to på tv indvilger Weber i at få taget en sekret-prøve for åben skærm og lade den rutineanalysere. 24 timer efter får han en opringning: Prøven matcher de dna-spor, som man har fundet på en lille pige, som blev kvalt for 13 år siden.

Weber må belave sig på varetægtsfængsling, retssag, straf samt politisk, social og privat deroute, for med dna-spor kan der jo ikke tages fejl!

De skæbnesvangre dage

Weber ransager sin hukommelse. Hvad var det, der skete i de skæbnesvangre døgn?

Hans kone, Stella, kan ikke hjælpe ham. Faktisk er hun begyndt at vakle i troen på sin mands uskyld. Webers opførsel i dagene omkring drabet var meget mærkelig. Han forsvandt pludselig og dukkede først op en uge senere.

Weber forsøger desperat at genkalde sig tiden inden sit lykkelige ægteskab med Stella og fødslen af deres søn Natanael, der nu er på den alder, som pigen havde, da hun blev dræbt.

I en række sammenvævede tilbageblik blændes der op for et begivenhedsforløb dengang, da Weber var ph.d.-studerende og voldsomt forelsket i prædikantdatteren Stella. Det var også det tidspunkt, da Weber fik stillet en cancerdiagnose og skulle til at begynde behandling.

Dengang som nu reagerer han ved løbe væk. I sin tid var det i et håb om på denne måde at kunne fornægte sygdommen. Nu er hans flugt, lige inden fængselsdøren lukker sig, et forsøg på at forsøge en kontakt med den myrdede piges familie. Men, som Weber pludseligt må sande, den familie har sin egen dagsorden med samt private dæmoner.

Dramatiseret debatindlæg

Det er klart, at lægen Liselott Willéns tredje bog på dansk (tidligere kom ”Sten for sten” og ”Englekysset”) er et indlæg i dramatiseret form mod en alt for blind tillid til dna-teknologien. Så længe der er mennesker involveret, er der adskillige muligheder for fejltagelser.

Historien er også en udforskning, naturligvis på fiktionens ”gratis” præmisser, af, hvordan mennesker i pressede og ekstreme situationer kan tænkes at reagere.

Bogens titel er hentet fra Apostlenes Gerninger, kap. 4, hvor disciplene Peter og Johannes kort efter Jesu død stiller sig op over for Jerusalems bedsteborgerskab med budskabet om, at intet andet navn under himlen end Jesus kunne frelse. Men ingen tro uden tvivl, som Christian Weber lærer det her på den hårde måde.

Anmeldelse af Sara Blædel - Kvinden de meldte savnet

09-11-2014: Sara Blædels krimi nr. 9 om Louise Rick og co. stiller skarpt på medlidenhedsdrab. Læs artikel

Anmeldelse af Robert Galbraith - Silkeorm

12-10-2014: Robert Galbraith, alias J.K. Rowling, fortsætter veloplagt sit krimiprojekt. Læs artikel

Anmeldelse af Elsebeth Egholm - Kød og blod

21-06-2014: Elsebeth Egholms nye krimi har det hele – men mindre kunne nok have gjort det. Læs artikel

Anmeldelse af Santiago Roncagliolo - Rød april

10-06-2014: Den nordiske velfærdskrimis delebørn og livsstilskvaler fremstår som rene luksusproblemer, når man først har oplevet Santiago Roncagliolos ”Rød april”. Læs artikel

Anmeldelse af Henrik Frederiksen - Det dobbelte menneske

06-05-2014: Der skydes med spredehagl i Henrik Frederiksens noget anstrengte spændingshistorie om økonomisk råddenskab i Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...