Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Lisbeth A. Bille og Steen Bille.. | bog.guide.dk

Anmeldelse af Lisbeth A. Bille og Steen Bille - I ond tro

Videnskabsjournalisten Thea Vind havner i filosofisk-religiøst stormvejr i en fascinerende krimi.

Krimi
Lisbeth A. Bille og Steen Bille
I OND TRO

327 sider, 299,95 kr.

Rosenkilde og Bahnhof


B971593249Z.1_20141014172517_000+GRCGE2L8.1-0.jpg

Det har ikke gjort det store indtryk på de danske mediers kriminalredaktioner, at der har været 200-års jubilæum for Søren Kierkegaards fødsel i 2013. Men det kan krimiforfatterne jo så gøre noget ved. I 2012 fik vi Thom Satterlees fint udtænkte ”Kierkegaardsmysteriet” om en voldsom død på Kierkegaard-forskningscentret, set gennem den Aspergers syndrom-lidende oversætter Daniels øjne.

Nu har vi så Bille & Bille på banen med deres tredje historie om videnskabsjournalisten Thea Vind. Efter nogle traumatiserende eventyr rundt omkring er hun hjemme igen på redaktionen hos nettidsskriftet forsk.nu. Hun vil gerne i gang med nogle udfordrende opgaver. Til den kategori henregner hun ikke sit projekt med at lave et interaktivt Kierkegaard-univers. Specielt ikke, da hun skal sættes sammen med en udlånt praktikant fra Kierkegaard-forskningscentret.

En meget død forsker

Thea befinder sig dog snart i begivenhedernes centrum igen, da hun får en besked om at mødes i Det Kongelige Biblioteks have ved statuen af Kierkegaard til en snak om filosoffen. Men hvad der venter hende dér, er ikke et levende interview-offer, men en meget død forsker fra centret.

Thea har også modtaget et citat fra Kierkegaards voluminøse værker. Det hjælper dog ikke i første omgang.

I samarbejde med Spang fra Københavns Politi går hun i gang med en efterforskning, der intensiveres, da lig nummer to dukker op, også ledsaget af et citat.

Fascinerende bog

Bille & Billes Kierkegaard-krimi er af den slags, hvor læseren privilegeres med viden, som efterforskerne ikke har. Læseren ved, at der er en forhistorie med en gruppe teologistuderende og deres lærere ved Aarhus Universitet tilbage i begyndelsen af 1980’erne. Læseren ved også, at anonyme stemmer har gang i deres eget lille korstog.

I ramme af det store arbejde med den bekostelige videnskabelige Kierkegaard-udgivelse og dertilhørende forskningscenter får vi ikke bare en velkomponeret og velskrevet og meget tilfredsstillende krimi med et djævelsk svirp i halen, men også en kompetent udredning af de forskellige kristendomsopfattelser, der kriges i dagens Danmark, og heldigvis på en måde, der ikke har karakter af påklistrede fakta-bokse.

Fascinerende dansk krimi om et dansk nationalikon, hvis tanker stadig kan sætte sjæle i brand.

Anmeldelse: Lisbeth A. Bille og Steen Bille: Gudindens sidste offer

02-03-2012: Det nye forfatterpar, Bille & Bille, har skrevet en krimi, som udspringer af et arkæologisk fund i Syrien. Siden bliver en professor myrdet i København. Læs artikel

Anmeldelse af Jussi Adler-Olsen - Den grænseløse

23-10-2014: Krimithriller: Carl Mørck må i clinch med guruer og fortidens dæmoner, og Afdeling Q må af sted til Bornholm. Jussi Adler-Olsen er i topform. Læs artikel

Anmeldelse af Daniel Silva - Den faldne engel

19-03-2013: Kunstkonservatoren Gabriel Allon er tilbage i aktiv hemmelig tjeneste. Læs artikel

Anmeldelse af Susanne Staun - Helt til grænsen

07-03-2013: Susanne Staun afslutter ekstrem spændings-trilogi. Læs artikel

Anmeldelse: Lars Kjædegaard: Den sidste dommer

23-09-2011: Lars Kjædegaard skriver krimigåder i traditionel stil, men med finter til stort og småt i Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...