Find mere om:
Bøger til børnenes vinterferie | bog.guide.dk

Bøger til børnenes vinterferie

Børnenes vinterferie nærmer sig, og der er tid til at åbne andet end lektiehæftet og i stedet læse om f.eks Spiderman-lignende superhelte.

Forlagene Høst & Søn og Forum har en række udgivelser for de unge 8-12-årige læsere i deres kommende vinterferie.

Børnene kan med fordel begynde med ”Antboy”, som er Kenneth Bøgh Anderens historie om den lille, tykke Pelle fra 6. klasse - skolegårdens nederste hakkekylling og Terror-Tvillingernes yndlingsoffer.

”En dag bliver Pelle bidt af en tissemyre, og hele hans verden forandrer sig som ved et trylleslag. Han bliver til superhelten Antboy - Myredrengen! Men Pelle og Antboy opdager hurtigt, at det ikke altid er lige nemt at være superhelt i en ganske almindelig søvnig by i Danmark”, fortæller Kenneth Bøgh Andersen.

I tre bøger fortælles Pelles historie, fra han bliver bidt af en tissemyre, til han frivilligt vælger at stoppe som Antboy.

Produktiv forfatter

Kenneth Bøgh Andersen en yderst produktiv forfatter. Efter ”Antboy” har han udgivet 2. bind i serien Den Store Djævlekrig: Dødens Terning for de 10-13-årige.

Børn er vilde med hans bøger, og han har også i 2006 modtaget to priser for sit forfatterskab: Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris og Orla-Prisen for Djævelens lærling. Han desuden også skrevet bøgerne Himmelherren samt Slaget i Caïssa.

Mere til pigerne

Hvis man leder efter læsestof, der mere henvender sig til piger i 8-12 års alderen, kan man hente inspiration i en serie af bøger om Klara af den svenske forfatter Linn Hallberg, foreløbigt i 2 bøger.

”Vennebogen handler om Klara, der går i 4. klasse. Til sin fødselsdag får hun en vennebog af sin mormor - problemet er bare, at Klara ikke har nogen venner. Men så udfylder hun den da bare selv! I ”Bedste Venner-bogen” er Klara og Anton er blevet venner - efter skoletid. For ovre i skolen er det lidt svært for Anton. Han ved, hvad de andre vil sige: brilleslangen og dværgen”, fortæller Linn Hallberg.

Det tredje bog i serien ”Svigtebogen”, udkommer i foråret 2008, og kommer til at handle om Klara, Anton og resten af 6. A skal på overlevelsestur, og det skulle bliver en ren gyser, ifølge forfatteren. Drengene er også begyndt at sige fra over for klassens konge, og pigerne har det besværligt med hinanden.

Klaras Vennebog 1-3 er en fin og solidarisk serie om de store emner for de 10-12-årige: Venskab, spirende kærlighed, mobning og følelsen af at være udenfor og anderledes.

Anmeldelse: Trine Appel: Bare Anne

17-08-2011: ”Bare Anna” er et kært indslag blandt tidens mere eksperimenterende ungdomsbøger og langt farligere hovedpersoner. Læs artikel

Anmeldelse: Lene Kaaberbøl: Vildheks - Viridians blod

06-04-2011: Andet bind i serien ”Vildheks” er kvalitets fantasy. Læs artikel

Anmeldelse: Kenneth Bøgh Andersen: Ondskabens engel

29-04-2010: Kenneth Bøgh Andersen afslutter sin serie, ”Den store djævlekrig”. Læs artikel

Anmeldelse: Ayann Hirsi Ali & Anna Gray: Adan og Eva

07-10-2008: Hvad sker der, når en fattig, muslimsk dreng møder en rig, jødisk pige, og et venskab udvikler sig. Læs artikel

Anmeldelse: Kamilla Hega Holst: METILIES UNDERJORDISKE REJSE

11-10-2007: Fin tænkt, men ujævn og ordrig fortælling fra den prisbelønnede Kamilla Hega Holst. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...