Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Don Winslow: De smukke Vilde | bog.guide.dk

Don Winslow: De smukke Vilde

”De smukke vilde” er oplagt til filmatisering, og det har Oliver Stone set.

Don Winslow:

DE SMUKKE VILDE (Savages, 2010)

Oversat af Allan Hilton Andersen

311 sider, 299 kr.

Klim

Hvis det ikke lige var, fordi Oliver Stone allerede har snuppet bogen og filmatiseret den med bl.a. John Travolta, kunne man godt have forestillet sig, at

”De smukke vilde” ville være blevet tolket optimalt for det hvide lærred, hvis brødrene Coen var gået sammen med Tarantino.

Ganske på samme måde, som man næsten kan se filmen for sig, fordi man allerede kender instruktørernes yndlingsindstillinger, går man også på jagt i amerikansk litteratur for at finde inspirationskilder.

Det er nok ikke helt forkert at pege på et skævt miks af Cormack McCarthy og Elmore Leonard. Så skulle blandingen af det moderne western-mytologiske og det lette, næsten farceagtige, være dækket.

En usædvanlig bandekrig


Ben og Chon har en forretning kørende i det sydlige Californien. De mødtes på stranden til en omgang beach volley og fandt ud af, at de svingede sammen.

Chon er elitesoldat, Ben er akademiker med speciale i botanik og markedsføring. De starter en lille, men givtig eksklusiv forretning med højforædlet marihuana. Det går godt, indtil markedets dominerende mexicanske narkokartel insisterer på at overtage og sender en besked, der ikke er til at tage fejl af: ni døde legemer med hovederne anbragt i usædvanlig afstand fra kroppene.

Men Chon og den ellers pacifistiske Ben vil ikke bare lade sig overtage. ”A man's gotta do what a man's gotta do” gælder også her. En bandekrig af de mere usædvanlige er dermed i gang.

Historiens kvaliteter er at finde i Don Winslows indtagende blanding af tilbagelænet lidenskabsløshed og sort humor, som Allan Hilton Andersen har leveret en imponerende dansk version af.

Anmeldelse: Tommy Wieringa: Joe Speedbåd

08-11-2010: Tommy Wieringa's første roman på dansk er en forrygende godt fortalt historie om en noget speciel ungdom i en lille by på landet. Læs artikel

Anmeldelse af Christina Hesselholdt - Lykkelige familier

19-10-2014: Christina Hesselholdt genudgiver fortællinger om familien som drøm og realitet. Læs artikel

Anmeldelse af Romain Puértolas - Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab

18-10-2014: Fransk Jonas Jonasson-efterligning er glimtvis morsom, men forfatteren mestrer ikke krønikeformen tilstrækkeligt. Læs artikel

Anmeldelse af Jesús Carrasco - Flugt

11-10-2014: Spanske Jesús Carrasco går i den store mesters fodspor med en simpel og vidunderligt velskrevet fortælling om en knægt på flugt. Læs artikel

Anmeldelse af Anna Gavalda - Bare sammen

16-09-2014: Anna Gavaldas let bedagede bestseller skæmmes af en ringe oversættelse og hundredvis af fejl. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...