Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Antonio Hill: De Døde Dukkers Sommer | bog.guide.dk

Antonio Hill: De Døde Dukkers Sommer

”De døde dukkers sommer” er en solid krimi med masser af Barcelonastemning.


Krimi
Antonio Hill: De Døde Dukkers Sommer (El verano de los juguetes muertos, 2011)
På dansk ved Kirsten A. Nielsen
355 sider, 249,95 kr. (e-bog 149 kr.)
Lindhardt og Ringhof

Med sin debutkrimi ”De døde dukkers sommer” sætter Antonio Hill Barcelona på krimi-landkortet – i hvert fald i en dansk oversættelses-sammenhæng.

Det er sommervarmt i Barcelona. Faktisk stegende hedt. En tid, hvor det gælder om at opsøge den relative kulde i skygger og nattetimer. Tilsyneladende er det også baggrunden for et tragisk dødsfald skt. hansaften.

En ung mand har efter en lille fest sat sig i det åbne vindue 11 meter oppe i det hus, hvor han og hans familie bor. Han findes næste morgen død i gården efter fald fra vinduet.

Sagen er egentlig lukket som et hændeligt uheld. Men den unge mands mor er ikke tilfreds med den udgang.

Det passer for så vidt fint ind i den lokale politichefs planer. Han behøver nemlig et fredeligt og ufarligt job, som han kan sætte kommissær Héctor Salgado på. Kommissæren har været på tvungen ferie i Argentina, som han oprindelig kommer fra, i forbindelse med en sag om trafficking i Barcelona, hvor han gik amok under en anholdelse og slog en mistænkt bagmand.

Moderne romantisk helt

Salgado får altså til opgave at lægge et beroligende røgslør. Samtidig kan han ikke lade være med at forfølge sagen om trafficking, selv om det kan koste ham jobbet. Samtidig viser det sig, at der er betydeligt mere i sagen om den unge mand fra det åbne vindue end først antaget. ”De døde dukkers sommer” er solid krimi med masser af Barcelona-stemning og en moderne romantisk helt lige efter bogen.

Anmeldelse af Robert Galbraith - Silkeorm

12-10-2014: Robert Galbraith, alias J.K. Rowling, fortsætter veloplagt sit krimiprojekt. Læs artikel

Anmeldelse af Elsebeth Egholm - Kød og blod

21-06-2014: Elsebeth Egholms nye krimi har det hele – men mindre kunne nok have gjort det. Læs artikel

Anmeldelse af Santiago Roncagliolo - Rød april

10-06-2014: Den nordiske velfærdskrimis delebørn og livsstilskvaler fremstår som rene luksusproblemer, når man først har oplevet Santiago Roncagliolos ”Rød april”. Læs artikel

Anmeldelse af Henrik Frederiksen - Det dobbelte menneske

06-05-2014: Der skydes med spredehagl i Henrik Frederiksens noget anstrengte spændingshistorie om økonomisk råddenskab i Danmark. Læs artikel

Anmeldelse af Hans Davidsen-Nielsen - Hypokonderens død

06-04-2014: Anmeldelse: Når forlaget kalder Hans Davidsen-Nielsens skønlitterære debutbog ”roman” og ikke ”krimi”, er det nok i erkendelse af, at den brede genrebetegnelse er ganske dækkende for en historie, der ikke rigtigt kan bestemme sig for, hvad den vil. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...