Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman (10)
Biografi (2)
Antologi (0)
Billedbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Psykologi
Vælg temaer
close
30 år skulle der gå, før Stefan Hertmans var moden til at skrive historien om sin bedstefar. Det er bevægende læsning.
Dy Plambeck har skrevet en tæt og stærk roman om, hvad krig gør ved soldater.
Genanmeldelse: Erich Maria Remarques berømte roman står stærkt den dag i dag. Den er en krast realistisk skildring af Første Verdenskrigs rædsler, men også dens sjælelige lidelser, melankoli og oplevelsen af fortabelse og hjemløshed fastholdes desillusioneret – suppleret med morbid humor.
Historikeren Henrik Jensens kulturhistoriske gennemgang af Første Verdenskrig er en lille, skarp og intellektuelt stimulerende bog om en stor katastrofe, som stadig præger os.
Boganmeldelse: Den eneste roman, digteren Otto Gelsted skrev, består af en række rapporter fra det dansk- jødiske emigrantmiljø i Sverige under Anden Verdenskrig suppleret af fine naturskildringer og filosofiske strøtanker.
Hew Strachans bog om Første Verdenskrig er i format et lille mesterværk og formidlingsmæssigt et stort.
En ny finsk roman skildrer med stor indsigt og realitetssans, hvordan finske mænd i 1940’erne meldte sig til den tyske hær og vendte hjem med ar på sjælen.
Som dreng overlevede han Holocaust. Som voksen psykiater analyserer han sine egne oplevelser og erindringens psykologi.
Hemmelige aflytninger af tyske krigsfanger under Anden Verdenskrig bekræfter en omfattende brutalitet og voldsnydelse hos soldaterne. Og de kom vel at mærke overvejende fra værnemagten, ikke SS.
Er Christoph Poschenrieders anden roman en tankevækkende konstruktion om forestillingens kraft? Eller stritter den i uforenelige retninger? Vandene vil dele sig.
Viser 1-10 af 21 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...