Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
 • Antologi (0)
  Billedbog (0)
  Brevsamling (0)
  Digte (0)
  Essays (0)
  Faglitteratur (0)
  Fortællinger (0)
  Fotobog (0)
  Håndbog (0)
  Opslagsværk (0)
  Saga & krønike (0)
  Samtalebog (0)
  Sangbog (0)
  Skuespil (0)
  Tidsskrift (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Politik
Socialrealisme
Vælg temaer
close
 • Fantasy (0)
  Filosofi (0)
  Humor & satire (0)
  Klassikere (0)
  Natur & miljø (0)
  Science fiction (0)
  Selvudvikling (0)
  Tro & ånd (0)
  Venskab (0)
Det var ikke kun politibetjente, politiske fanger og jøder, der blev sendt i kz-lejre under Besættelsen, men også kriminelle og arbejdsløse. De oversete ofre for nazismen får nu deres historie fortalt.
Der var engang, da Emil Zátopeks navn var på alles læber, men i dag kender de færreste den legendariske langdistanceløber. Det råder Jean Echekoz bod på i et fortræffeligt lille eftermæle.
Journalisten og forfatteren Gretelise Holms anden erindringsbog er endnu bedre end den første.
Det er længe siden, at begrebet race blev politisk ukorrekt, men ifølge romanens nigerianske hovedperson, Ifemelu, der emigrerer til USA, er racediskrimination en integreret del af den amerikanske virkelighed. Hun kanaliserer sine rystende erfaringer ud gennem en blog, som hurtigt bliver vanvittigt ...
Den bramfri Lars R. Møllers erindringer er en ujævn, men fornøjelig bog.
Tilbageblik: Idealitet og virkelighed går op i en højere enhed i Tom Hermansens samtalebog med den 94-årige modstandsmand og kræftforsker Jørgen Kieler.
Maria Giacobbes oplevelser i Nordkorea er lige så bizarre som alle andre historier fra paria-nationen, men bogen bringer ikke meget nyt.
Oprør: Nobelpristageren Mo Yan, der ellers er medlem af kommunistpartiet og har talt for censur, skrev i 1998 en kritisk og veloplagt roman om den himmelråbende uretfærdighed i det kinesiske samfund. Den findes nu på dansk.
Den pakistanske skolepige Malala blev skudt af Taleban, fordi hun forsvarede pigers ret til uddannelse. Hun overlevede, og i en ny bog fortæller hun sin historie.
Her er fire bøger, der er værd at tage med på sommerferie. F.eks. Carolina De Robertis' på en gang barske og smukke udviklingsroman, der ikke kun fortæller den klassiske historie om en ung kvindes søgen efter sig selv. Også hele Argentinas mørke fortids brutale diktatur og senere fortielser oprulles ...
Viser 1-10 af 28 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...