Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Faglitteratur
Debatbog (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Politik
Adam Smiths første og temmelig oversete hovedværk foreligger nu på dansk.
Mens Kina har brugt sine digitale kræfter på overvågning og kontrol, har Sydkorea skabt et økonomisk mirakel med popmusik og kultur. Fascinerende ny bog om landet, der dansede sig fra tredjeverdens-fattigdom til blød magt og rigdom.
Filosofi: Bind 5 af Platons samlede værker egner sig fortrinligt til en debat om samfund og politik, også selv om han tog fejl.
Kritikeren Karsten Ifversen og fotografen Jens M. Lindhe bedømmer det nye København i en bog, der er flot, velskrevet og forudsigelig.
Hverken den personlige frihed eller den private ejendomsret er så ukrænkelige, som vi går og tror. Jens Peter Christensen fortæller vidende og engageret om den danske grundlov, som han trods alt er ganske glad for.
Filosofi: Jacques Rancière har skrevet et interessant og originalt værk om eliternes forhold til demokratiet. Desværre gør han stoffet svært tilgængelig for alle, der ikke har en universitetsgrad i filosofi.
Veloplagt skrevet, men lige lovlig generel bog med fokus på det økonomiske menneske.
Danske mænd vil helst have kvinder fra ikke-vestlige lande, mens danske kvinder lidt har mistet interessen for at hente de ”mørke mænd” med hjem. Hvorfor, får vi delvist at vide i en ny bog om blandede ægteskaber herhjemme.
Christoffer Green-Pedersen har bedrevet solid forskning, men hans afhandling lever ikke op til forlagets ambition om ”videnskabsformidling til en bred læserskare«.
En lille, ny bog stiller skarpt på et afgørende nybrud i danskernes religiøsitet. Desværre er de interessante analyser indimellem salvet med en fad kulturpessimisme.
Viser 1-10 af 40 resultater
1
2
3
4
>
Vi anbefaler
Loading...