Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Erindringer
Debatbog (2)
Roman (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Moral & etik
Samfund
Politik (4)
Historie (3)
Krig (1)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Frédéric Bruns mor overlevede Auschwitz-Birkenau, da Josef Mengele skånede hendes liv. Men hvorfor talte hun aldrig om opholdet? Formidabel bog om tab og forsoning.
Breiviks forsvarer messer ordene ”retssikkerhed” og ”grundlæggende værdier” som en besværgelse. Men han overdriver retssagens betydning, og det er stadig svært at se, hvorfor massemorderen skulle have så meget taletid.
En erindringsbog i anledning af en 80-års dag, omend ikke af typen »mennesker, der mødte mig« eller »og så sagde jeg til ministeren …« Asger Baunsbak-Jensen giver alderdommen mange aspekter.
Journalistisk testamente: Kan det i et samfund med svage eller ikke-eksisterende demokratiske institutioner lade sig gøre at bedrive kritisk journalistik uden at vælge side? Ikke i Anna Politkovskajas tilfælde.
Jane Aamund udstiller nådesløst Hellerup-miljøet og er bestemt ikke uden humor, når hun slår ned på de uhyrlige paradokser, som gennemsyrer forholdet til de unge au pair-piger
Hver eneste genfortælling fra Auschwitz er vigtig, og det gælder også Morten Vestergaards fine lille bog ”Pigen fra Auschwitz”.
Morgenavisen JyllandsPostens Per Nyholm har skrevet en bog, der er en svimlende kærlighedserklæring til verdens mangfoldig-hed og det lødige liv. ”Havet, byen, bjergene” er en eksistentielt reflekteret rejse i tid og rum.
Som britisk premierminister førte Tony Blair krige ude i verden for demokrati og frihed, mens han hjemme i Storbritannien foreslog love, der begrænsede borgernes frihed og retssikkerhed.
David Gress kaster sig over alle tangenter i sine erindringer og slæber revl og krat med sig. Han er en snob på egne præmisser.
”Sæt Asta fri” er Hans Otto Jørgensens tredje bog med erindringsstof.
Vi anbefaler
Loading...