Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Kunst & kultur
Parliv & erotik
Den chilenske forfatter Alejandro Zambra har frembragt et litterært bonsai-træ om litteratur og erotik og blandingen af de to.
Niels Barfoed har skrevet en fængslende og bevægende, men også partisk biografi om Knud W. Jensens første hustru, Benedicte Hergel.
Måske kan man i nogle kredse more sig over Martin Kongstads fremstilling af de københavnske kunst- og modekredse, men bogen fremstår gammeldags og uvedkommende.
Al saft og kraft er suget ud af Hemingway i fiktionsberetning om hans første ægteskab.
En kort og fortættet skildring af rollefordelingen i et ægteskab og kærlighedens og kunstens vilkår.
Helle Helles styrke i antydningens kunst er også svagheden ved ”Dette burde skrives i nutid”.
En fin og følsom skildring af dansk guldalders Kamma, der, skønt hun intet efterlod sig, lyser i kredsen af tidens berømtheder. Hun var en af de første til at begejstres over den unge Adam Oehlenschlägers poesi.
Emnet er yderst interessant, men formidlingen flopper. Designeren Maria Sander har skrevet en biografi om sin afdøde mand, modeskaber m.m. Jean Voigt.
Det nye bind af Carl Nielsen Brevudgaven skildrer kulminationen på hans mangeårige ægteskabskrise. Det er bevægende og til tider horribel læsning.
Der er et par grunde til, at Preben Major Sørensen er blevet lidt af en kultforfatter, men hans nye bog er ikke en af dem.
Viser 1-10 af 21 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...