Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman (5)
Biografi (1)
Antologi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Samfund
Socialrealisme
Historie (5)
Drama (1)
Politik (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Økonom Marcus Knuth har tilbragt tre år som soldat og diplomat. Det har været en lærerig og spændende oplevelse. Men mest for ham selv.
Ung israelsk forfatter glimrer med sin beskrivelse af, hvordan konflikten mellem israelere og palæstinensere ødelægger den unge generation, blandt andet ved at lamme den med frygt.
En delvis vellykket roman om krigen og det moderne livs fortrædeligheder.
Her er fire bøger, der er værd at tage med på sommerferie. F.eks. Carolina De Robertis' på en gang barske og smukke udviklingsroman, der ikke kun fortæller den klassiske historie om en ung kvindes søgen efter sig selv. Også hele Argentinas mørke fortids brutale diktatur og senere fortielser oprulles ...
En usædvanligt reflekteret kvindes rørende og nøgterne erindringer om sit livs første kærlighed er blevet omsat til et af de seneste års mest læseværdige bøger om holocaust.
Gribende fortælling om en ung mands had mod Israel - i en veltegnet, men enøjet historie.
Den britiske historiker Roger Moorhouse skildrer blændende dagliglivet i Berlin under Anden Verdenskrig. Dagbøger, interviews og erindringer er værkets hovedkilder.
En ny interviewbog fortæller om en dansk soldat, der udsendes til Afghanistan. Det er ikke krigslitteratur, hvor man mærker gløden og spændingen, da det hele skildres af en journalist på anden hånd.
I romanen om en vens skæbne i en ukrainsk arbejdslejr kommer Herta Müllers særlige stil til sin ret. Hun er dog ikke på niveau med Primo Levi.
Sølbecks bog er en berettiget udgivelse med scener, som bringer mindelser om både ”Intet nyt fra Vestfronten” og barokke soldat Svejk-situationer.
Viser 1-10 af 11 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...