Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Socialrealisme
Historie (8)
Samfund (5)
Drama (2)
Politik (1)
Fantasy (0)
Efter Første Verdenskrig gik alle værdier af led, og troen på det gode kom til at virke som en forældet drøm. Céline beskriver i sin berømmede roman, hvordan et ødelagt menneske gebærder sig i en ødelagt verden.
”Ilden”, det franske hovedværk om Første Verdenskrig, kan snart fejre sit 100-års jubilæum, men dets tematisering af krigen er langtfra forældet.
Genanmeldelse: Erich Maria Remarques berømte roman står stærkt den dag i dag. Den er en krast realistisk skildring af Første Verdenskrigs rædsler, men også dens sjælelige lidelser, melankoli og oplevelsen af fortabelse og hjemløshed fastholdes desillusioneret – suppleret med morbid humor.
Genanmeldelse: I ”Regeneration”-trilogien reduceres Første Verdenskrig til sin sygelige side, krigstraumerne og neuroserne. Over tre bøger følger man såvel fiktive som historiske personer i tiden fra juli 1917 til november 1918.
Ung israelsk forfatter glimrer med sin beskrivelse af, hvordan konflikten mellem israelere og palæstinensere ødelægger den unge generation, blandt andet ved at lamme den med frygt.
Anne-Cathrine Riebnitzskys nye roman tager igen afsæt i krigserfaringen, men handler mere om dysfunktionelle familierelationer. Det er gribende læsning.
En delvis vellykket roman om krigen og det moderne livs fortrædeligheder.
Her er fire bøger, der er værd at tage med på sommerferie. F.eks. Carolina De Robertis' på en gang barske og smukke udviklingsroman, der ikke kun fortæller den klassiske historie om en ung kvindes søgen efter sig selv. Også hele Argentinas mørke fortids brutale diktatur og senere fortielser oprulles ...
Virkeligheden trænger sig ind i fiktionen i fin, lille tekst om krigens menneskelige omkostninger.
Krigsroman: Ernst Jüngers ”I stålstormen” er et enestående værk, som nu forligger i en fremragende oversættelse.
Viser 1-10 af 14 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...