Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Biografi
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Socialrealisme
Historie (9)
Drama (3)
Politik (1)
Samfund (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Mesterværk: En flabet knægt bryder sin sociale arv, bliver OL-løber, styrter ned med et bombefly, kommer i nævekamp med hajer, bliver torteret af en supersadist i japansk uniform og ender alligevel med at sejre over sine indre dæmoner. ”Ukuelig” er en usædvanlig bog om en usædvanlig mand.
Historie: Lystløgner, krigshelt, slubbert, hædersmand eller bedrager? Flemming B. Muus er modstandskampens allermest omstridte skikkelse. Sven Ove Gades biografi føjer nyt til billedet af patrioten, der blev landsforvist.
Som dreng overlevede han Holocaust. Som voksen psykiater analyserer han sine egne oplevelser og erindringens psykologi.
En usædvanligt reflekteret kvindes rørende og nøgterne erindringer om sit livs første kærlighed er blevet omsat til et af de seneste års mest læseværdige bøger om holocaust.
Under Anden Verdenskrig flygtede de fleste danske jøder til Sverige. En del af dem måtte efterlade børn i Danmark. • I en ny bog fortæller 11 af disse børn deres historie.
Kaj Bothildsen Nielsen var som en drivende og utrættelig kraft i Peter-gruppen og medansvarlig for drabene på 55 landsmænd under Anden Verdenskrig. Bogen om aarhusianeren er ganske fermt skrevet og med sans for stoffets elementære dramatik.
En rumænsk-jødisk familie blev pint og plaget af Josef Mengele i Auschwitz. Familiens liv er blevet genfortalt i denne livsbekræftende bog.
Anders Lassen fik et kort, men dramatisk liv som soldat under Anden Verdenskrig. Han hadede tyskerne af hele sit hjerte.
Historien om Hamas-lederens søn, der blev kristen og agent for Israel, er i dobbelt forstand utrolig.
Vi anbefaler
Loading...