Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Samfund
Vælg temaer
close
Puk Damsgaard har oplevet krigen i Syrien på nærmeste hold og beretter illusionsløst og informativt om sine oplevelser og menneskeskæbner.
30 rigtig slemme danske katastrofer i det forrige århundrede skildres omhyggeligt af eksperten i den slags, historikeren Rasmus Dahlberg.
Genanmeldelse: Robert Graves’ berømte førstehåndsskildringer fra Første Verdenskrig blander realistisk gru med galgenhumor.
Genanmeldelse: Den betydeligste britiske roman om Første Verdenskrig fokuserer på de private liv i skyggen af krigen. Det er smukt, patineret og pletvis racistisk.
Storhed og fald: Den britiske historiker og politiker Tristram Hunt skildrer det nu hedengangne imperium ved at besøge 10 markante tidligere kolonibyer. Det er en fremragende bedrift.
Dy Plambeck har skrevet en tæt og stærk roman om, hvad krig gør ved soldater.
Genanmeldelse: Ernst Glaeser skildrer i sin generationsroman ”Årgang 1902” mesterligt det mentale omsving i Tyskland i løbet af Den Første Verdenskrig.
Genanmeldelse: Frontlivets eksistentielle vilkår sensitivt beskrevet i måske den fineste af alle romaner om Første Verdenskrig, Frederic Mannings oversete ”Her Privates We”.
Genanmeldelse: E.E. Cummings’ roman ”The Enormous Room” (1922) er en sær blanding af dagbog, erindringer og selvbiografi. Det er en moderne variant af temaet fra Bunyans klassiker ”The Pilgrim’s Progress”.
Had: Folkemordet i Rwanda hører til en af de værste begivenheder i nyere tid. Den rwandisk-franske forfatter Scholastique Mukasonga viser i ny vellykket roman, hvordan det overhovedet kunne ske.
Viser 1-10 af 176 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...