Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Vælg temaer
close
Multimediebog: Nyeste skud på stammen i den apokalyptiske ungdomslitteratur er en højstemt multimedieroman. Den ”Hunger Games”-lignende historie kan læses som gammeldags papirroman, eller man kan deltage i den globale skattejagt efter 500.000 dollars.
30 år skulle der gå, før Stefan Hertmans var moden til at skrive historien om sin bedstefar. Det er bevægende læsning.
Efter Første Verdenskrig gik alle værdier af led, og troen på det gode kom til at virke som en forældet drøm. Céline beskriver i sin berømmede roman, hvordan et ødelagt menneske gebærder sig i en ødelagt verden.
Præmieret: Årets Man Booker-vinder er en veldrejet historie om krigens traumer og ondskabens banalitet.
Genanmeldelse: Robert Graves’ berømte førstehåndsskildringer fra Første Verdenskrig blander realistisk gru med galgenhumor.
Genanmeldelse: Den betydeligste britiske roman om Første Verdenskrig fokuserer på de private liv i skyggen af krigen. Det er smukt, patineret og pletvis racistisk.
”Ilden”, det franske hovedværk om Første Verdenskrig, kan snart fejre sit 100-års jubilæum, men dets tematisering af krigen er langtfra forældet.
Dy Plambeck har skrevet en tæt og stærk roman om, hvad krig gør ved soldater.
Genanmeldelse: Ernst Glaeser skildrer i sin generationsroman ”Årgang 1902” mesterligt det mentale omsving i Tyskland i løbet af Den Første Verdenskrig.
Genanmeldelse: Erich Maria Remarques berømte roman står stærkt den dag i dag. Den er en krast realistisk skildring af Første Verdenskrigs rædsler, men også dens sjælelige lidelser, melankoli og oplevelsen af fortabelse og hjemløshed fastholdes desillusioneret – suppleret med morbid humor.
Viser 1-10 af 158 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...