Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Biografi (1)
Fotobog (1)
Antologi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Kunst & kultur
Historie (9)
Samfund (2)
Drama (1)
Politik (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Filmhistorie: En imponerende, detaljeret skildring af danske filmfolks forhold til den tyske besættelsesmagt. Nogle få var både nazister og stikkere, men de fleste flyttede sig undervejs fra et velvilligt forhold til tyskerne til støtte til modstandsbevægelsen.
Historie: Danmarks historie er skabt af påvirkninger fra europæisk kultur. Det demonstrerer Lars Hovbakke Sørensen overbevisende i en ny indholdsrig danmarkshistorie.
”The Monuments Men” virkede fra 1943 for at redde monumenter og kunstskatte fra ødelæggelse under Anden Verdenskrig. Historien om ”kunstsamlerne” er i sig selv elementært spændende, så det er trist, at forfatteren falder for fristelsen til populær dramatisering.
Bag enhver stærk mand står en kvinde. I digterpræsten Kaj Munks tilfælde var den eneste ene hustruen Lise.
I 14 artikler undersøges retninger og genrer i amerikansk litteratur gennem de seneste 30 år, og det er oplysende og kyndige artikler.
Arturo Pérez-Reverte har med ”Bataljemaleren” skrevet en filosofisk roman, der sine steder efterlader læseren rundtosset af litteratur- og kunst-referencer.
Fortræffelig engelsk bog om Moskva i krig. Den beskriver også Moskvas historiske tilblivelse og udvikling.
Kulturhistorie: En imponerende beretning om den europæiske civilisations fødsel.
Napoleons spanske hjælpetropper satte sine spor herhjemme i begyndelsen af 1800-tallet.
Den dansk-norske billedkunstnerduo Michael Elmgreen og Ingar Dragset har netop udgivet en bog med billeder af deres samlede værker kort efter indvielsen af parrets nye mindesmærke over de homoseksuelle ofre for naziregimet.
Viser 1-10 af 11 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...