Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman (4)
Digte (1)
Essays (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Filosofi
Krig
Politik (4)
Samfund (3)
Historie (2)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Boganmeldelse: Den eneste roman, digteren Otto Gelsted skrev, består af en række rapporter fra det dansk- jødiske emigrantmiljø i Sverige under Anden Verdenskrig suppleret af fine naturskildringer og filosofiske strøtanker.
Tocquevilles klassiker om demokratiet i Amerika fra 1835 er endelig oversat til dansk. Man forbløffes over bogens aktualitet og usvækkede relevans.
Naja Vucina Pedersen beskriver krigen som en række menneskelige aktiviteter. Hun slører bevidst tid, sted og omstændigheder.
Det kan være meget let at beskrive havet, men går man tæt på fænomenet, er det nu ganske kompliceret at levere en dækkende beskrivelse.
Ruth Maiers dagbog er et sikkert hit.
Claus Beck-Nielsen administrerer boet efter sig selv og drager til USA for at agitere for demokrati. Bogen sætter en ny standard for, hvad vi kan forstå som kunst, der forholder sig til det politiske.
"Kvintessensen" er en omstændig, leksikalsk og polemisk fortælling om fire hundrede års kolonihistorie og en mand, som langsomt mister forstanden.
Umberto Eco er klog nok til at være lige så forvirret som os andre, når det gælder verdens sande tilstand og dertilhørende fremtidsversioner. Og han er skarpest, når han tolker tidens tegn med en ironisk diskurs.
Vi anbefaler
Loading...