Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Vælg temaer
close
Genanmeldelse: E.E. Cummings’ roman ”The Enormous Room” (1922) er en sær blanding af dagbog, erindringer og selvbiografi. Det er en moderne variant af temaet fra Bunyans klassiker ”The Pilgrim’s Progress”.
Genanmeldelse: Alle kender Anden Verdenskrigs Agent 007. Men hans forgænger Ashenden, der opererer under Første Verdenskrig, er langt bedre.
Versaler: Elitesoldaten Mikkel Brixvolds sprudlende debutdigte formidler virkeligheden med opfindsomhed og talent.
Had: Folkemordet i Rwanda hører til en af de værste begivenheder i nyere tid. Den rwandisk-franske forfatter Scholastique Mukasonga viser i ny vellykket roman, hvordan det overhovedet kunne ske.
Det afgørende år i den nyere danmarkshistorie er ikke 1864, men 1814, og det beskrives solidt i fornem dansk-norsk jubilæumsbog.
Tegneserie: Skuddene i Sarajevo startede en verdenskrig. Manden, der affyrede dem, var trist og irriterende.
Anna Hope har skrevet flot debutroman om krigstab, privat lidelse og officiel erindring.
Snigskytter, morterangreb og historisk akkuratesse. Joe Kuberts mesterlige hovedværk er endelig udkommet på dansk.
Økonom Marcus Knuth har tilbragt tre år som soldat og diplomat. Det har været en lærerig og spændende oplevelse. Men mest for ham selv.
Filmhistorie: En imponerende, detaljeret skildring af danske filmfolks forhold til den tyske besættelsesmagt. Nogle få var både nazister og stikkere, men de fleste flyttede sig undervejs fra et velvilligt forhold til tyskerne til støtte til modstandsbevægelsen.
Viser 1-10 af 462 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...