Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Vælg temaer
close
Genanmeldelse: Erich Maria Remarques berømte roman står stærkt den dag i dag. Den er en krast realistisk skildring af Første Verdenskrigs rædsler, men også dens sjælelige lidelser, melankoli og oplevelsen af fortabelse og hjemløshed fastholdes desillusioneret – suppleret med morbid humor.
Genanmeldelse: Frontlivets eksistentielle vilkår sensitivt beskrevet i måske den fineste af alle romaner om Første Verdenskrig, Frederic Mannings oversete ”Her Privates We”.
Genanmeldelse: Sebastian Faulks’ bestseller fra 1993 genopliver gruen og frustrationerne fra skyttegravene.
W.G. Sebalds efterladte kritik af tyske fortrængninger af luftangrebene på de tyske byer under Anden Verdenskrig udkommer på dansk.
Genanmeldelse: I ”Regeneration”-trilogien reduceres Første Verdenskrig til sin sygelige side, krigstraumerne og neuroserne. Over tre bøger følger man såvel fiktive som historiske personer i tiden fra juli 1917 til november 1918.
Genanmeldelse: E.E. Cummings’ roman ”The Enormous Room” (1922) er en sær blanding af dagbog, erindringer og selvbiografi. Det er en moderne variant af temaet fra Bunyans klassiker ”The Pilgrim’s Progress”.
Genanmeldelse: Alle kender Anden Verdenskrigs Agent 007. Men hans forgænger Ashenden, der opererer under Første Verdenskrig, er langt bedre.
Versaler: Elitesoldaten Mikkel Brixvolds sprudlende debutdigte formidler virkeligheden med opfindsomhed og talent.
Had: Folkemordet i Rwanda hører til en af de værste begivenheder i nyere tid. Den rwandisk-franske forfatter Scholastique Mukasonga viser i ny vellykket roman, hvordan det overhovedet kunne ske.
Det afgørende år i den nyere danmarkshistorie er ikke 1864, men 1814, og det beskrives solidt i fornem dansk-norsk jubilæumsbog.
Viser 1-10 af 467 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...