Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Vælg temaer
close
Filmhistorie: En imponerende, detaljeret skildring af danske filmfolks forhold til den tyske besættelsesmagt. Nogle få var både nazister og stikkere, men de fleste flyttede sig undervejs fra et velvilligt forhold til tyskerne til støtte til modstandsbevægelsen.
Vikinger: Historie og arkæologi går op i en højere enhed i denne velskrevne populærvidenskabelige, flot illustrerede bog.
Anden Verdenskrig: En usentimental beskrivelse af det ubeskrivelige.
Historikeren Henrik Jensens kulturhistoriske gennemgang af Første Verdenskrig er en lille, skarp og intellektuelt stimulerende bog om en stor katastrofe, som stadig præger os.
En overlever fra Auschwitz beretter. Levende, velfortalt og med et interessant kapitel om det hollandske retsopgør med stikkere.
Historie: Flot essaysamling om Danmark og Norge efter Kielerfreden i 1814.
Velskrevet og grundigt værk om den fynske frihedskamp, hvor en greve og en præst dannede fælles front med de unge arbejdere i kampen mod værnemagten.
Historie: Rasmus Glenthøjs bog er et stort anlagt opgør med den revisionistiske historieskrivning og de nationale myter. Den tabte historie skal vindes tilbage.
Ny bog om Amsterdam under den tyske besættelse fejler fælt, selv om emnet er uhyre interessant.
Mechtild Borrmanns prisbelønnede krimi handler om en fortid, der ikke vil slippe sine overlevere. Det er krimi i ”Spitzenklasse”.
Viser 1-10 af 453 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...