Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Vælg temaer
close
Historie: Bent Jensens store værk om Den Kolde Krig i Danmark er en imponerende kraftpræstation. Trods stort pres fuldender han arbejdet i fornem stil.
EU-modstanderne er nationalromantikere, præget af nederlaget i 1864. Lad os få deres alternativ baseret på reelt eksisterende geopolitiske og geostrategiske vilkår.
Historie: De psykologiske motivanalyser dominerer i 70-året for jødeaktionen i Danmark. Historikeren Hans Kirchhoff konkluderer kompetent.
Henrik Ventzel har skrevet en bevægende roman om krigstraumer og fortidens lange skygger.
Historie: Nils Arne Sørensen brød gennem den faglitterære lydmur for 10 år siden med storværk om Den Første Verdenskrig. Trykbølgen følger revideret genudgivelse.
Boganmeldelse: Den eneste roman, digteren Otto Gelsted skrev, består af en række rapporter fra det dansk- jødiske emigrantmiljø i Sverige under Anden Verdenskrig suppleret af fine naturskildringer og filosofiske strøtanker.
Historie: Adam Hochschild har skrevet en grundigt researchet bog om de få modstandere af Første Verdenskrig på engelsk side, men hans opslutning bag pacifisterne er for entydig.
Hew Strachans bog om Første Verdenskrig er i format et lille mesterværk og formidlingsmæssigt et stort.
Tankevækkende breve fra seks danskere, der deltog i det første industrialiserede slagteri i Europa.
En ny finsk roman skildrer med stor indsigt og realitetssans, hvordan finske mænd i 1940’erne meldte sig til den tyske hær og vendte hjem med ar på sjælen.
Viser 1-10 af 439 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...