Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Roman (9)
Digte (1)
Noveller (1)
Skuespil (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Drama
Klassikere
Historie (3)
Fantasy (1)
Samfund (1)
Familie & slægt (0)
Filosofi (0)
Roman: Der er liv og poesi i Karsten Sand Iversens flotte og dristige nye oversættelse af et af verdenslitteraturens mesterværker.
Med et tidligt digtfragment om kong Arthur vil unge hobbit-fans nok gå galt i byen, men for ægte Tolkien-yndere er bogen et værdifuldt bidrag til reolen.
Under navnet Pierre Andrezèl udgav Karen Blixen en fremragende og konstant foruroligende gotisk gyser. Nyudgivelsen er dog ikke helt tilfredsstillende.
Klassiker: Martin A. Hansens “Løgneren” blev latterliggjort af universitetsmarxisterne, men står i dag som et indiskutabelt storværk.
Rosenkilde & Bahnhof har genudgivet Sherwood Andersons ”Winesburg Ohio”, der har små hundrede år på bagen. Forlaget har ligeledes genudsendt Patricia Highsmiths krimi fra 1965 ”Hvem er kat - hvem er mus?”.
Det forbliver en gåde, hvorfor det er blevet fundet relevant med en nyoversættelse af Marquis de Sades hovedværk.
”Moby Dick; or, the Whale” fra 1851 er oversat til dansk ud fra Herman Melvilles oprindelige manuskript. Det er flot oversættelseskunst.
Oversætteren Niels Brunse har sammen med Gyldendal søsat det store projekt at nyoversætte hele Shakespeares dramatiske værk. Fra det første bind har Brunses ”Trold kan tæmmes” og ”Richard III” allerede været anvendt på scenen.
Han blev droppet af legendarisk forfatter og skød sig selv - hans gravsten er kommet på museum.
Stemplet tophemmelig er ny bog om legendarisk agent på vej - det ligger tungere med en kommende film
Viser 1-10 af 16 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...