Find mere om:
Forfatter skaber hidsig debat | bog.guide.dk

Forfatter skaber hidsig debat

Katrine Marie Guldagers kritik af Lars Bukdahl skabte i denne uge stor debat på Jyllands-Postens site Vor Tids Danske Roman.

Interviewet, hvor hun kritiserede Bukdahl for at skade litteraturen ved at forfølge forfattere og grave grøfter for at promovere sig selv, afstedkom 14 indlæg fra Bukdahls selv, kritikerlaugets formand, Mai Misfeldt og forfattere som Susanne Staun, Christian Haun, David Læby, Bo Nygaard Larsen og Jette A. Kaarsbøl.

Sidstnævnte brød i 2003 igennem med "Den lukkede bog", som Lars Bukdahl konsekvent har hånet siden. Jette A. Kaarsbøl har til gengæld forholdt sig tavs til kritikken, indtil forleden, hvor hun så sig nødsaget til at blande sig i "alt dette buk-daller" for at udtrykke sin enighed med Katrine Marie Guldager.

Bukdahls respons

Og så citerede hun Bukdahls respons på Guldagers kritik:

"Allermest er jeg bare trist over, at en forfatter, hvis forfatterskab jeg har brugt mange, synes jeg selv, kvalificerede kræfter på at gå ind for og som jeg med stor fornøjelse har hængt ud og optrådt sammen med, føler sig forpligtet til at svine mig og min anmelderpraksis sådan til."

Det fik Kaarsbøl til at skrive:

"Herregud, da. - Det er da godt, at ikke alle er så nærtagende."

En mimose

En anden læser kaldte i den anledning Bukdahl for "en skallesmækkende mimose".

Bukdahl har svaret på kritikken - både på Jyllands-Postens hjemmeside og på sin egen blog, hvor han blandt meget andet argumenterer for, at Katrine Marie Guldagers kritik skyldes, at han har anmeldt hendes seneste to bøger lunkent.

Læs mere her.

Bukdahls blog

Nyhed: Kulturkampen: Og dødskysset går til...

01-12-2008: Kunstrådet har opfundet en pris for kritisk kulturformidling. Så hvis Weekendavisens anmelder Lars Bukdahl nogensinde har haft fjender af betydning, behøver han dem da ikke længere. Læs artikel

Nyhed: Bukdahl får Bebop-prisen

03-09-2008: Digteren og kritikeren Lars Bukdahl bliver første modtager af Bebop-prisen, som uddeles af det lille forlag Bebop den 25. september Læs artikel

Nyhed: Dét læser Katrine Marie Guldager i sommerferien

26-07-2008: Hvad læser kendte danske forfattere selv i sommerferien? Vi har spurgt en række af dem. Læs artikel

Nyhed: Penge til Guldager, Øvig og Smærup

29-08-2007: Statens Kunstfonds Litteraturudvalg har præmieret fire danske bøger fra i år med hver 75.000 kroner. Læs artikel

Anmeldelse af Katrine Marie Guldager - Peters død

26-08-2014: Fjerde bind af Katrine Marie Guldagers Køge-krønike er underholdende og demonstrativ. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...