Find mere om:
Potter-mor siger ja til H.C. Andersen | bog.guide.dk

Potter-mor siger ja til H.C. Andersen

Den engelske forfatter J.K. Rowling bliver den første, der modtager den nyindstiftede pris, H.C. Andersen Litteraturprisen, som hun har takket ja til at komme til Odense for at modtage næste år.

Prisen gives en gang om året til en forfatter, hvis værker direkte eller indirekte kan sammenlignes med H.C. Andersens forfatterskab.

Prisen uddeles i oktober næste år i Odense og bag den står HCAdvisory Board, der blandt andre tæller Odenses borgmester, Jan Boye (K) og den dansk-brasilianske forretningsmand Jens Olesen, der er generalkonsul i Saõ Paulo og H.C. Andersen-ambassadør.

Første gang i Danmark

Det bliver J.K. Rowlings første besøg i Danmark, og Odense bliver det eneste sted, hun besøger.

- Jeg glæder mig meget over, at odenseanske Harry Potter fans får lejlighed til at møde J.K. Rowling og over, at vi kan være vært for et arrangement med en af verdens mest berømte forfattere, siger Jan Boye i en udtalelse.

Odense har et helt særligt forhold til Harry Potter-bøgerne, da kommunen i en årrække har afholdt den meget populære Harry Potter-festival, hvor byens børn blandt andet kan lege, at de er elever på troldmandsskolen Hogwarts for en aften.

/ritzau/

Ritzau

Nyhed: Potter-mor kommer til landet

01-09-2010: Den verdensberømte forfatter får H.C. Andersen-prisen - har ikke tidligere besøgt Danmark. Læs artikel

Nyhed: Advokat: Absurd plagiat-beskyldning

30-07-2010: Potter-forfatterens advokat har bedt højesteret om at afvise sagsanlæg fra forfatter-arvinger. Læs artikel

Nyhed: Harry Potter besejrer Dan Brown

04-03-2010: Bøgerne om Harry Potter er de bøger, som briterne helst vil give videre til kommende generationer. Læs artikel

Nyhed: Fransk orden til elsket forfatter

04-02-2009: Forfatteren bag en af de seneste års største bog- og film-eventyr har af præsident Sarkozy modtaget en af Frankrigs fornemste ordner. Læs artikel

Nyhed: Rowling siger farvel til Potter

02-12-2008: På torsdag udkommer J.K. Rowlings sidste bog i relation til Harry Potter og den trykkes i et "beskedent" oplag på 7.500.000 eksemplarer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...