Find mere om:
Rowling: Beskyldninger er absurde | bog.guide.dk

Rowling: Beskyldninger er absurde

Forfatteren til Potter-bøgerne reagerer mod plagiat-beskyldninger og gigantisk erstatningskrav

Forfatteren bag Potter-eventyrerne, J.K. Rowling, reagerer - igen - i forbindelse med beskyldningerne for at have tyvstjålet plottet i ukendt forfatter.

Beskyldningerne er grundløse og absurde, siger hun i en udtalelse.

I juni sidste år blev J.K. Rowling stævnet af arvinger til forfatteren Adrian Jacobs, der døde på et hospice i London i 1996.

Arvingerne hævder, at Rowling har planket plottet i “Harry Potter og flammernes pokal” fra “The Adventures of Willy the Wizard”, som Jacobs fik udgivet i 1987.

I første omgang blev sagsanlægget stemplet forældet, men nøjere granskning af sagen og dens omstændigheder har fået domstolen til at acceptere sagen.

Derfor kan Rowling nu forvente at blive indkaldt i retten, hvor der venter hende et gigantisk sagsanlæg.

"Jeg er trist over, at der nu er rejst endnu en beskyldning om, at jeg har brugt materiale fra en anden kilde for at skabe Harry", siger den 44-årige forfatter i en udtalelse, og hun fortsætter:

"Faktum er, at jeg aldrig har hørt om forfatteren eller bogen før de første beskyldninger blev fremsat af arvingerne i 2004. Jeg har aldrig læst bogen".

"Beskyldningerne imod mig er ikke blot uunderbyggede. De er absurde. Og jeg er skuffet over at jeg og min britiske forlægger Bloomsbury, er bragt i en situation, hvor vi må forsvare os selv."

Ønsker hurtig afgørelse

Og hun slutter sin erklæring således:

"Vi vil bede retten om en øjeblikkelig kendelse gående på, at kravet er uden substans og derfor straks skal afvises.".

Nyhed: Potter-mor lever nu med leksikon

03-01-2009: Bitre stridigheder omkring et Harry Potter-leksikon kulminerer nu med, at leksikonet udkommer. På tværs af en dom, men i ny udgave. Læs artikel

Nyhed: Slagsmål om Harry Potter

15-04-2008: J.K. Rowling bliver beskyldt for at have stjålet Harry Potter fra en B-film fra 1986. Og samtidig vidner hun i en anden sag mod en af sine største fans. Læs artikel

Nyhed: J.K. Rowling slipper ikke for retssag

16-10-2010: Det tyder på, at Harry Potter-bøgernes mor skal i retten og forsvare sig mod plagiering. Læs artikel

Nyhed: Kommer der flere Harry Potter-bøger?

03-10-2010: Det var så svært at tage afsked med Harry Potter efter syvende bind, at forfatteren ikke vil afvise flere bøger. Læs artikel

Nyhed: Potter-mor kommer til landet

01-09-2010: Den verdensberømte forfatter får H.C. Andersen-prisen - har ikke tidligere besøgt Danmark. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...