Find mere om:
Harry Potter besejrer Dan Brown | bog.guide.dk

Harry Potter besejrer Dan Brown

Bøgerne om Harry Potter er de bøger, som briterne helst vil give videre til kommende generationer.

Forfatteren JK Rowlings bøger om troldmandslærlingen Harry Potter har slået Dan Browns Da Vinci-mysterium i en meningsmåling, hvor briterne er blevet spurgt, hvilke bøger de helst vil give videre til de kommende generationer.

Hver femte af de adspurgte svarede Harry Potter, mens Da Vinci så blev nummer to, fremgår det af meningsmålingen, der er foretaget for den internationale bogdag, World Book Day.

World Book Day er organiseret af FN-organisationen Unesco og er en dag, hvor bogen fejres. I Storbritannien og Irland blev den fejret torsdag.

Bøger holder

Målingen viser også, at bøger trods internet og computere stadig spiller en stor rolle for mange mennesker. Tre af fire voksne siger, at de inden for det seneste år har givet en bog som gave.

I øvrigt svarede 29 procent, at en bog, de vil forære som gave, er bogen "Historien om Englands triumf ved Verdensmesterskabet i 1966", skrevet af landsholdstræner Fabio Capello.

Gavevalget er muligvis inspireret af, at der til sommer er VM i fodbold i Sydafrika.

Ritzau

Nyhed: Advokat: Absurd plagiat-beskyldning

30-07-2010: Potter-forfatterens advokat har bedt højesteret om at afvise sagsanlæg fra forfatter-arvinger. Læs artikel

Nyhed: Har Rowling stjålet Harry Potter?

18-02-2010: J.K. Rowling anklages for at have plagieret en bog fra 1987, og det kan koste hende milliarder af kroner. Læs artikel

Nyhed: Potter-mor siger ja til H.C. Andersen

06-10-2009: Den engelske forfatter J.K. Rowling bliver den første, der modtager den nyindstiftede pris, H.C. Andersen Litteraturprisen, som hun har takket ja til at komme til Odense for at modtage næste år. Læs artikel

Nyhed: Rowling siger farvel til Potter

02-12-2008: På torsdag udkommer J.K. Rowlings sidste bog i relation til Harry Potter og den trykkes i et "beskedent" oplag på 7.500.000 eksemplarer. Læs artikel

Nyhed: Potter-mor jordede leksikon

09-09-2008: J.K. Rowling har vundet sagen mod forlægger og forfatter til omfattende Harry Potter-leksikon. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...