Find mere om:
Nyhed: Advokat: Absurd plagiat-beskyldning | bog.guide.dk

Nyhed: Advokat: Absurd plagiat-beskyldning

Potter-forfatterens advokat har bedt højesteret om at afvise sagsanlæg fra forfatter-arvinger.

Behandlingen af sagen mod forfatteren J.K. Rowling rejst af arvinger efter forfatter, trækker i langdrag.

Arvingerne efter Adrian Jacobs fastholder, at Rowling har planket plottet i “Harry Potter og flammernes pokal” fra “The Adventures of Willy the Wizard”, som Jacobs fik udgivet i 1987.

Den påstand er blevet afvist utallige gange af hendes forlægger, af forfatteren selv og af hendes advokat, der igen i denne uge gav møde i højesteret i London.

Advokat: Afvis sagen!

Advokaten - John Baldwin - bad endnu engang retten om at afvise sagen, som han - ligesom J.K. Rowling - kalder for absurd.

I følge Financial Times understregede advokaten, at J.K. Rowling på ingen møde har kopieret klagerens værk.

Bøgerne er - sagde advokaten - meget forskellige. Derfor udtryk for en livlig fantasi at hævde at Potter er baseret på "Willy The Wizard".

Skandaløse beskyldninger

"Vi viger ikke tilbage for at hævde, at beskyldningerne er en skandale. Og de skulle aldrig have været fremsat", sagde Baldwin.

Adrian Jacobs var på et tidspunkt en succesrig advokat og forretningsmand med en betydelig millionformue. I 1987 fik han et slagtilfælde og gik for anden gang i sit liv personligt konkurs i 1991.

Syv år senere døde han syg og ludfattig på et plejehjem i London.

Bogen er dårligt skrevet

Under sit indlæg i retten langede Rowlings advokat voldsomt ud efter Jacobs og hans arvinger.

Om "Willy The Wizard" sagde han, at den er "meget, meget dårligt skrevet" og han kaldte familiens nuværende webside for "næsten ulæselig".

Nyhed: Harry Potter besejrer Dan Brown

04-03-2010: Bøgerne om Harry Potter er de bøger, som briterne helst vil give videre til kommende generationer. Læs artikel

Nyhed: Potter-mor siger ja til H.C. Andersen

06-10-2009: Den engelske forfatter J.K. Rowling bliver den første, der modtager den nyindstiftede pris, H.C. Andersen Litteraturprisen, som hun har takket ja til at komme til Odense for at modtage næste år. Læs artikel

Nyhed: Rowling siger farvel til Potter

02-12-2008: På torsdag udkommer J.K. Rowlings sidste bog i relation til Harry Potter og den trykkes i et "beskedent" oplag på 7.500.000 eksemplarer. Læs artikel

Nyhed: Potter-mor jordede leksikon

09-09-2008: J.K. Rowling har vundet sagen mod forlægger og forfatter til omfattende Harry Potter-leksikon. Læs artikel

Nyhed: Potter passerer 400 mio.-mærket

18-06-2008: J.K. Rowlings Harry Potter-bøger har i salgstal for længst lagt alle andre bøger langt bag sig – bortset fra Biblen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...