Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Historiebog
Biografi (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Socialrealisme
Historie (13)
Krig (6)
Samfund (5)
Politik (2)
Drama (1)
Filosofi (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Anders Bo Rasmussens bog om danske skæbner i Den Amerikanske Borgerkrig er velskrevet og grundigt researchet.
Det var ikke kun politibetjente, politiske fanger og jøder, der blev sendt i kz-lejre under Besættelsen, men også kriminelle og arbejdsløse. De oversete ofre for nazismen får nu deres historie fortalt.
Det moderne Kina blev hverken grundlagt af Mao eller Deng Xiaoping, men af den smukke enkekejserinde Cixi. Hun har døjet med et dårligt ry, men i Jung Changs nye formidable bog får hun oprejsning.
Farvel til enevælden: Flot bogværk om den danske herregårdskultur – fra storhedstiden til nedgangen, der fulgte med lensafløsningen kort efter Første Verdenskrig.
Maria Giacobbes oplevelser i Nordkorea er lige så bizarre som alle andre historier fra paria-nationen, men bogen bringer ikke meget nyt.
Historie: De allieredes invasion i Normandiet i juni 1944 var muligvis blevet en fiasko – og den endelige sejr sat på spil – hvis ikke en broget flok dobbeltagenter ved ihærdige, snedige numre havde narret den tyske værnemagt eftertrykkeligt. Ny bog dokumenterer deres indsats.
Banebrydende: Den amerikanske journalist Barbara Demicks referenceværk om Nordkorea fås endelig på dansk.
Autentisk brevveksling mellem unge elskende i Stalins Sovjet er svær at glemme igen.
Med præcision og oprigtig interesse opruller Sven Arvid Birkeland historierne om tyske værnepligtige, danske frivillige og danske sydslesvigere.
Lavmælt sættes der ord på den rå virkelighed for danske krigssejlere under Anden Verdenskrig.
Viser 1-10 af 14 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...