Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Historiebog
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Psykologi
Historie (6)
Krig (4)
Samfund (4)
Drama (2)
Politik (1)
Familie & slægt (0)
Fantasy (0)
Lystigt: Psykoanalytikeren William Reich satte sig betydelige spor i Danmark, da han i 1933 stiftede gruppen Dansk Sexpol. Bogen om den seksuelle revolutions frontløbere er et stykke svært velskrevet historieformidling.
Historikeren Henrik Jensens kulturhistoriske gennemgang af Første Verdenskrig er en lille, skarp og intellektuelt stimulerende bog om en stor katastrofe, som stadig præger os.
Hew Strachans bog om Første Verdenskrig er i format et lille mesterværk og formidlingsmæssigt et stort.
Hemmelige aflytninger af tyske krigsfanger under Anden Verdenskrig bekræfter en omfattende brutalitet og voldsnydelse hos soldaterne. Og de kom vel at mærke overvejende fra værnemagten, ikke SS.
Historien om bankrøveren, der måske var hypnotiseret, er kendt af mange. Desværre forsyner en ny bog om forbrydelsen os ikke med en nøgle til at åbne denne besynderlige sag.
Gåden om, hvad der fik den danskfødte DDR-digter Knud Wollenberger til som Stasi-agent at forråde sin hustru, er aldrig blevet løst.
Historikeren Claus Bundgård Christensen har leveret intet mindre end det konkluderende værk om danskerne på Vestfronten.
Vi anbefaler
Loading...