Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Historiebog
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Moral & etik
Historie (14)
Samfund (12)
Krig (3)
Politik (3)
Filosofi (1)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Frédéric Bruns mor overlevede Auschwitz-Birkenau, da Josef Mengele skånede hendes liv. Men hvorfor talte hun aldrig om opholdet? Formidabel bog om tab og forsoning.
Diskussioner om politikeres moral er langtfra et moderne fænomen. Velskrevet bog genopliver en kulørt skandale fra 1887.
”Legenden om Denmark” forsøger både at tegne et portræt af en person, et justitsmord og en myte, men gør ingen af delene overbevisende.
Polakkerne var ofre i Anden Verdenskrig, men mange profiterede også på den.
Der er både morskab og alvor i La Rochefoucaulds maksimer.
Debatbog: Trods en noget ensidig tilgang tegner Henrik Gade Jensen et fascinerende, historisk portræt af et forsvundet Danmark.
En politisk korrekt bog om dengang, der blev udstillet mennesker i Zoologisk Have. Det handlede mest om at se på de fremmede, mens de forrettede deres banale daglige sysler.
Hver eneste genfortælling fra Auschwitz er vigtig, og det gælder også Morten Vestergaards fine lille bog ”Pigen fra Auschwitz”.
Forfatteren til en grundig bog om kongelige elskerinder vil skrive danmarkshistorie, ikke lave et ugeblad i bogform. Et ægteskab til venstre hånd blev set som et udtryk for kongens absolutte magtfuldkommenhed.
Historikeren Dennis Larsen har fået det fortrængte emne frem fra den historiske underbevidsthed. 99 undersøgte sager dokumenterer, at danske SS-mænd aktivt medvirkede til mishandling og drab på fanger.
Viser 1-10 af 16 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...