Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Biografi
Historiebog
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Historie (11)
Samfund (9)
Krig (3)
Politik (1)
Venskab (1)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Det moderne Kina blev hverken grundlagt af Mao eller Deng Xiaoping, men af den smukke enkekejserinde Cixi. Hun har døjet med et dårligt ry, men i Jung Changs nye formidable bog får hun oprejsning.
Modstandskamp: ”John” er et sobert, fritskrabet portræt af en både ukompliceret og sammensat helt.
Kejser Napoleon I’s regime endte i nederlag og fiasko, men alligevel har han bevaret et image som en stor personlighed. Den britiske historiker Alan Forrest fører læseren tæt på en dygtig propagandist.
Han var både venner med nazisten Werner Best og socialdemokraten Hans Hedtoft, og måske reddede han de danske jøder fra holocaust. Ny grundig bog om paradokset G.F. Duckwitz.
Oprejsning: Christian 4.’s far, Frederik 2., er blevet groft undervurderet på grund af sit handicap. Nu får han oprejsning i en flot livsskildring.
Digtning og religion: Dr.phil. og theol. Erik A. Nielsens store bog om salmedigteren Brorson og pietismen er en enestående præstation både litterært og teologisk.
Kunstbog: En spændende og velfortalt beretning fra Risskov, hvor kunsten fik betydning for både læger og patienter.
Putin-land: Vladimir Putin er storfavorit til at vinde søndagens præsidentvalg i Rusland. Tre nye bøger ser tilbage på Putins karriere og Rusland efter Sovjetunionens opløsning.
En biografi om kejser Hadrian er for en meget stor del domineret af Roms almindelige historie.
Salmedigter: Thomas Kingo stråler i Erik A. Nielsens store værk. Det formidles i et sprog, der serverer tankegangen pointeret og med ubesværet elegance.
Viser 1-10 af 12 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...