Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Opslagsværk
Biografi (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Historie
Samfund (6)
Filosofi (3)
Krig (2)
Politik (2)
Drama (0)
Familie & slægt (0)
Jakob Levinsens veloplagte biografi om Richard Strauss er informativ og underholdende, men når aldrig helt ind under huden på jubilaren.
Kultur: Kritikeren Henrik Wivel har omsat sin årelange forelskelse i den svenske hovedstad til en fremragende bog.
Den Kolde Krig: Nyt leksikon får ikke konkluderet på perioden eller åbnet nye veje for historiske selvopgør, om man vil. Men den fungerer som en faktaspækket håndbog.
En indholdsrig bog indleder en stor fremstilling om hekse og al deres magi. Hekseriet trives tilsyneladende også i nutiden.
Et fornemt værk om istandsættelsen af Frederik VIII's Palæ, der bliver kronprinseparrets bolig.
Ideen bag murstensbog med litterære anbefalinger er fin. Udførelsen er væsentligt mindre fin.
Bibelen er skrevet af mennesker og indeholder derfor fejl. Den nye udgave af ”En bog om Bibelen” redegør grundigt for, hvordan det er gået til.
Efter 27 år og 20 oplag kan ”Politikens filosofileksikon” karakteriseres som en salgssucces. Nu foreligger værket i stærkt udvidet udgave.
Peter Schepelerns 15 år gamle filmleksikon er vokset til næsten dobbelt størrelse. •Og jo, den slags kulturlitterære kæmpeøgler er stadig levedygtige.
Med den digitale verdens hypertekst-system indbygget i den traditionelle bog er ”The Oxford Companion to the Book” et imponerende opslagsværk. Noget tyder på, at det også er et gravmonument over fortiden.
Viser 1-10 af 21 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...