Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Historie
Krig
Vælg temaer
close
Grundig og velskrevet biografi om en dansk officer i tysk tjeneste på østfronten.
Anders Bo Rasmussens bog om danske skæbner i Den Amerikanske Borgerkrig er velskrevet og grundigt researchet.
Puk Damsgaard har oplevet krigen i Syrien på nærmeste hold og beretter illusionsløst og informativt om sine oplevelser og menneskeskæbner.
Efter Første Verdenskrig gik alle værdier af led, og troen på det gode kom til at virke som en forældet drøm. Céline beskriver i sin berømmede roman, hvordan et ødelagt menneske gebærder sig i en ødelagt verden.
30 rigtig slemme danske katastrofer i det forrige århundrede skildres omhyggeligt af eksperten i den slags, historikeren Rasmus Dahlberg.
Mesterværk: En flabet knægt bryder sin sociale arv, bliver OL-løber, styrter ned med et bombefly, kommer i nævekamp med hajer, bliver torteret af en supersadist i japansk uniform og ender alligevel med at sejre over sine indre dæmoner. ”Ukuelig” er en usædvanlig bog om en usædvanlig mand.
Præmieret: Årets Man Booker-vinder er en veldrejet historie om krigens traumer og ondskabens banalitet.
Ny, ældre bog af Antony Beevor, læseværdig og detaljemættet, men med lovlig megen sladderhistorie.
Genanmeldelse: Robert Graves’ berømte førstehåndsskildringer fra Første Verdenskrig blander realistisk gru med galgenhumor.
Historie: Lystløgner, krigshelt, slubbert, hædersmand eller bedrager? Flemming B. Muus er modstandskampens allermest omstridte skikkelse. Sven Ove Gades biografi føjer nyt til billedet af patrioten, der blev landsforvist.
Viser 1-10 af 349 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...