Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Arthur Krasilnikoff: Græssets tryghed | bog.guide.dk

Arthur Krasilnikoff: Græssets tryghed

Arthur Krasilnikoffs 70 års fødselsdag markeret med udvalgte fortællinger.

Arthur Krasilnikoff:

Græssets tryghed

Udvalgte fortællinger

372 sider, 299 kr.

Gyldendal

Er udkommet

I anledning af en rund fødselsdag - 70 år - udsender Gyldendal en større samling fortællinger skrevet af Arthur Krasilnikoff i årene fra 1966 og op til de første år efter årtusindskiftet. En greatest hits om man vil. Og flere af fortællingerne er faktisk rigtig gode.

I en lille introduktion betoner Politikens Søren Vinterberg for forfatterskabets tre geografiske orienteringer, nemlig barndommens Færøerne, den danske provins (specielt Sjælland) og det sydlige Afrika, som Krasilnikoff som en af de få danske kunstnere har forholdt sig til undersøgende til.

Måske hænger denne sympatiske interesse sammen med forfatterens færøske baggrund. Det er udkantens verden, Krasilnikoff er vokset op i og de erkendelser, som det affødte, videreføres i den kritiske sans for det postkoloniale.

Skildringerne fra Afrika er mærket af lyst til det fabulerende og mytiske. Men det er ikke den magiske genre, der i mine øjne matcher Krasilnikoffs talent. Det vil sige, hvis det overnaturlige parres med livet på søen får fortællingerne pondus.

Vi har ikke for mange danske forfattere, der kan skrive om tilværelsen som sømand. Men det kan Krasilnikoff. ”Spøgelser” hedder et fornemt eksempel fra samlingen.

Han kan også skildre ungdommens sødme og smerte.

Anmeldelse af Jakob Aahauge - Hvordan vi lever

11-11-2014: Jakob Aahauge debuterer med 15 ultrakorte fortællinger om et menneske uden mål eller retning. Det er både godt og skidt. Læs artikel

Anmeldelse af Maja Lee Langvad - Hun er vred

03-06-2014: Vidnesbyrd: To nye bøger viser Maja Lee Langvad som en original og tankevækkende forfatter, der undersøger svært materiale med litteraturens virkemidler. Man bliver klogere, og man berøres. Læs artikel

Anmeldelse: Siegfried Lenz: Masken - Fortællinger

06-07-2012: Siegfrid Lenz leger med forholdet mellem sandhed og løgn i en fremragende novellesamling. Læs artikel

Anmeldelse: Charlotte Weitze: Det hvide kvarter

28-03-2011: Charlotte Weitze skriver om eksistentielle, almenmenneskelige problem- stillinger. Læs artikel

Anmeldelse: Oskar K. og Dorte Karrebæk: Lejren

20-01-2011: Oskar K. og Dorte Karrebæk har med ”Lejren” bedrevet en uhyggelig allegori over barndommen. Børnene i fortællingen får langsomt pint al personlighed, kreativitet og livsglæde ud af sig. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...