Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Vælg genre
close
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Filosofi
Adam Smiths første og temmelig oversete hovedværk foreligger nu på dansk.
Nietzsches hyldestskrift til sin læremester Schopenhauer er også relevant læsning i dagens Danmark.
Kai Sørlander har skrevet endnu en tankevækkende bog om det rationelle Europa.
Per Aage Brandt vil dupere sin læser. Men hans retorik er ulidelig.
Filosofi: Bind 5 af Platons samlede værker egner sig fortrinligt til en debat om samfund og politik, også selv om han tog fejl.
Boganmeldelse: Den eneste roman, digteren Otto Gelsted skrev, består af en række rapporter fra det dansk- jødiske emigrantmiljø i Sverige under Anden Verdenskrig suppleret af fine naturskildringer og filosofiske strøtanker.
Tocquevilles klassiker om demokratiet i Amerika fra 1835 er endelig oversat til dansk. Man forbløffes over bogens aktualitet og usvækkede relevans.
Filosofi: Jacques Rancière har skrevet et interessant og originalt værk om eliternes forhold til demokratiet. Desværre gør han stoffet svært tilgængelig for alle, der ikke har en universitetsgrad i filosofi.
Adam Smiths kritik af det naive menneskesyn er lige så frisk og aktuel som i 1776. Læs den nye danske oversættelse sideløbende med Kapitalen.
Ifølge filosof og erhvervskomet Morten Albæk er de fleste af os ganske middelmådige. Men det er i orden. Problemet for os – og hele nationen – opstår først, når vi tror noget andet.
Viser 1-10 af 145 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
>
>>
Vi anbefaler
Loading...