Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Historiebog
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Familie & slægt
Historie (10)
Samfund (6)
Krig (2)
Politik (2)
Drama (0)
Fantasy (0)
Filosofi (0)
Humor & satire (0)
Op til Første Verdenskrigs udbrud deltog danske adelsmænd og -kvinder i et forkælet luksusliv. Så fulgte den gevaldige nedtur. Ny velfortalt bog om en adelsfamilies liv storhed og fald.
Bog om Holocaust: Daniel Mendelsohn kendte kun rygter om de slægtninge, der var myrdet i Europa. Kunne han finde sandheden om deres skæbner? Hans bog ”De mistede” er historien om de mistede.
I den nye udgave af sin bog om Danmarks konger og regenter til og med dronning Margrethe forlænger Henning Dehn-Nielsen kongerækken ved at begynde i sagntiden.
En stor bog om mishandlingerne under kommunismens indtog i det russiske imperium skrevet af en smålig historiker. •Bogens styrke er udnyttelsen af en lang række familiearkiver, private breve og dagbøger.
Dansk Vestindien og Grønland under dansk kolonistyre oplevet tæt på. • Livlig og nærværende (familie)historie fortalt af en efterkommer.
Vemmetofte Kloster har i 700 år huset både herremænd, konger og kongelige slægtninge samt klosterdamer. • Den smukke gamle bygning rummer minder om en spændende fortid, der samtidig illustrerer et længdesnit af Danmarks historie.
Etnologen Mikkel Venborg Pedersen beskriver søvnen og sove- vanerne på landet i perioden 1600-1850. Hans bog er med i opløbet i kåringen af Årets Historiske Bog.
Danmark har altid været et lukket reservat for en lille stamme af folk, der ligner hinanden - men kan det blive ved med at gå?
Michael Kræmmer fortsætter sin fine gennemgang af dansk middelalderhistorie.
Vi anbefaler
Loading...