Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Faglitteratur
Fotobog (1)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Natur & miljø
Botanisk: Vel var vi fattige, men derfor behøvede vi ikke være dumme. Ny udgave af det megalomant ambitiøse pragtværk Flora Danica byder på en videnskabelig-æstetisk lystvandring blandt malurt, gråbynke, ulvelav ...
Rune Engelbreth Larsens nye bog er en engageret beskrivelse af den danske naturs brogede historie. Med poetiske nedslag på udvalgte herligheder.
Indbydende: Naturjournalisten Søren Skovs skildring af 40 områder i Jylland er fremragende formidling og en hyldest til hovedlandets mangfoldige landskab.
Vores bevidsthed er uden indflydelse på det meste af, hvad vi gør, tænker og føler. Det er den foreløbige konklusion i en ny bog om hjernen.
En fundamental viden om alverdens spiselige planter er gået tabt. Konsekvensen er dårligere mad og et landbrug, som ikke kan fortsætte i sin nuværende form. Men hvad gør vi så?
En hyppig indvending fra evolutionslærens benægtere er, at vi mangler konkrete beviser. Det er bare ikke sandt og nu har Richard Dawkins sat sig for at lægge det hele frem.
”Menneskets afstamning” handler mere om kønsforskellenes oprindelse end om vores slægtskab med aberne. Darwins klassiker i en moderniseret udgave, som desværre ikke er moderne nok.
Så fik vi kulminationen på Darwin-året: En fremragende nyoversættelse af hovedværket, ”Arternes oprindelse”. Den betegnes verdens væsentligste videnskabelige indsigt.
Afvigere er ikke enestående. De står nemlig lige præcis ikke alene, men dannes af helt særlige omstændigheder og miljøer.
Hvis vi ikke snart begynder at forstå naturen bedre, ender vi med at købe religionens fantasifulde nonsens om den. Derfor har vi brug for en biosemiotisk forståelse af livet, hævder Jesper Hoffmeyer i ny bog.
Viser 1-10 af 22 resultater
1
2
3
>
Vi anbefaler
Loading...