Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Faglitteratur
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Historie
Vælg temaer
close
Botanisk: Vel var vi fattige, men derfor behøvede vi ikke være dumme. Ny udgave af det megalomant ambitiøse pragtværk Flora Danica byder på en videnskabelig-æstetisk lystvandring blandt malurt, gråbynke, ulvelav ...
Adam Smiths første og temmelig oversete hovedværk foreligger nu på dansk.
Mens Kina har brugt sine digitale kræfter på overvågning og kontrol, har Sydkorea skabt et økonomisk mirakel med popmusik og kultur. Fascinerende ny bog om landet, der dansede sig fra tredjeverdens-fattigdom til blød magt og rigdom.
Rune Engelbreth Larsens nye bog er en engageret beskrivelse af den danske naturs brogede historie. Med poetiske nedslag på udvalgte herligheder.
Litteraturforskeren Niels Kofoed har præsteret en bog med tolkende referater af mange af Karen Blixens fortællinger. Som de fleste Blixenforskeres konklusioner vil også hans møde modsigelse.
Indbydende: Naturjournalisten Søren Skovs skildring af 40 områder i Jylland er fremragende formidling og en hyldest til hovedlandets mangfoldige landskab.
Filosofi: Bind 5 af Platons samlede værker egner sig fortrinligt til en debat om samfund og politik, også selv om han tog fejl.
Kønsforskning om mænd har stået i skyggen af kvindeforskningen. En ny bog afdækker, hvad vi ved om manden, men er unødigt afvisende over for de biologiske faktorer.
Adam Smiths kritik af det naive menneskesyn er lige så frisk og aktuel som i 1776. Læs den nye danske oversættelse sideløbende med Kapitalen.
Jakob Levinsen har skrevet en vellykket indføring i operageniets liv og værk.
Viser 1-10 af 82 resultater
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
Vi anbefaler
Loading...