Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Biografi
Roman (2)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Brevsamling (0)
Debatbog (0)
Digte (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Drama
Mesterværk: En flabet knægt bryder sin sociale arv, bliver OL-løber, styrter ned med et bombefly, kommer i nævekamp med hajer, bliver torteret af en supersadist i japansk uniform og ender alligevel med at sejre over sine indre dæmoner. ”Ukuelig” er en usædvanlig bog om en usædvanlig mand.
Fredrik Sjöberg trækker en svensk maler op fra glemmebogen og finder en lille flis af sin egen slægtshistorie, men historien lykkes ikke rigtig.
Faderen til Alexandre Dumas, der skrev ”De tre musketerer”, er helten i denne grandiose skildring af en stor franskmand. Det er uhyre velskrevet og elementært spændende.
Biografi: Første bind af succesforfatteren Tom Buk-Swientys bog om Karen Blixens far, Wilhelm Dinesen, er i højere grad en skildring af de rigsbegivenheder, han var involveret i, end af manden selv.
Velskrevet bog om dansk præstedatter, boheme, modstandskvinde og overlevende kz-fange. En uløst gåde rumsterer stadig.
Agnete Braad har skrevet en lille perle af en selvbiografisk roman om at få sit første barn og miste sin mor inden for kort tid.
Biografi: ”Amundsen” er en levende, men også overdramatiseret biografi om polarhelten Roald Amundsen. Han nåede Sydpolen for nøjagtig 100 år siden.
Kaj Bothildsen Nielsen var som en drivende og utrættelig kraft i Peter-gruppen og medansvarlig for drabene på 55 landsmænd under Anden Verdenskrig. Bogen om aarhusianeren er ganske fermt skrevet og med sans for stoffets elementære dramatik.
Den libanesiske forfatter Hanan al-Shaykhs mor plagede hende i årevis om at skrive hendes historie. To år efter moderens død opfyldte datteren hendes ønske.
Yvonne Hirdman er professor i historie i Sverige. Nu har hun skrevet en biografi om sin mor, der samtidig er et stykke europæisk historieskrivning.
Viser 1-10 af 18 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...