Bøger - anmeldelser og nyheder

  Genre
Dokumentar
Roman (2)
Antologi (0)
Billedbog (0)
Biografi (0)
  Kunstner
Vælg kunstner
close
  Temaer
Krig
Puk Damsgaard har oplevet krigen i Syrien på nærmeste hold og beretter illusionsløst og informativt om sine oplevelser og menneskeskæbner.
Er adoption den bedste løsning for børn, hvis biologiske forældre ikke kan eller vil tage sig af dem? En ny bog giver nuancerede svar i et historisk perspektiv.
En ny interviewbog fortæller om en dansk soldat, der udsendes til Afghanistan. Det er ikke krigslitteratur, hvor man mærker gløden og spændingen, da det hele skildres af en journalist på anden hånd.
Steve Sem-Sandbergs dokumentarroman om livet i ghettoen i Lódz er en overvældende læseoplevelse i Primo Levi-klassen. Omdrejningspunktet ghettoens enevældige leder, Mordechai Chaim Rumkowski.
Beretningen om de otte håbløse agenters landsætning to steder på den amerikanske østkyst er ren Olsen-banden og komisk. Aktionen afstedkom den største massehenrettelse i USA i den elektriske stol siden hængningen af de medvirkende i drabet på præsident Lincoln.
Historien om, hvordan De Allierede narrede Hitler om deres invasionsplaner for Sicilien, er fortalt flere gange. I ”Operation Mincemeat” kvæler de mange detaljer dog noget af fornøjelsen.
”The Monuments Men” virkede fra 1943 for at redde monumenter og kunstskatte fra ødelæggelse under Anden Verdenskrig. Historien om ”kunstsamlerne” er i sig selv elementært spændende, så det er trist, at forfatteren falder for fristelsen til populær dramatisering.
Den britiske Royal Navy var i perioder det sidste bolværk mod et militaristisk Tyskland, der rakte efter verdensherredømmet. En ny bog besynger de mænd, der bemandede flådens enheder.
En dokumentarisk roman om ”Hvide Rose” er habilt håndværk, men indimellem ligner den en skrivebordskonstruktion.
Hvordan kommer et samfund videre efter en borgerkrig? Bosnien forsøger, og det er svært.
Viser 1-10 af 17 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...