Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Lene Siel: Spejlvendt | bog.guide.dk

Lene Siel: Spejlvendt

Sangerinden Lene Siel fortæller om at tage ansvar for sit eget liv.

Biografi

Lene Siel:

SPEJLVENDT

208 sider, 300 kr.

Forlaget Turbulenz

ER UDKOMMET

Hvor spændende kan poppigen Lene Siels erindringer mon være? En 39-årig sangerindes set udefra temmelig normale liv - er der nok til en bog her?

Ja, det er der egentlig. For bogen handler ganske vist om Lene Siels liv og karriere, men den er samtidig en opfordring til at trække grænser og tage ansvar for sit eget liv.

Nok så dramatisk åbner den med et opgør og brud med Siels manager gennem 18 år. Hvorfor - det må vi vente med at høre de nærmere detaljer om. Først skal vi igennem barndommen for den pæne pige, der voksede op i Nordjylland med en dansk musikerfar og en norsk sangerindemor.

Barndommen bliver mere problematisk, da familiens musikalske traktørsted krakker, og Lene i en periode bliver alene med sin far. Inden da er hun begyndt at optræde, og hun synger professionelt, allerede da hun går i gymnasiet. Det er her, mødet med den dramatiske manager finder sted.

Lene Siel pladedebuterer flot i 1991 med numre, der blander klassisk og pop. Hun snuser lidt til teaterverdenen og møder kærligheden - en 15 år ældre musiker fra hendes eget orkester.

Senere følger optræden for soldaterne i Jugoslavien med dertilhørende presseballade, koncerter for kongefamilien og plader med John Denver, Roger Whittaker og andre store navne. Hun brager igennem og sælger ikke færre end 250.000 eksemplarer af en plade og bliver derfor sat under trimning af manageren, ligesom kampen for pladsen til mand og børn fylder. Og så nærmer vi os ellers oprøret igen. Lene Siel har nemlig fået nok.

Det har vi andre ikke. Dertil er Lene Siel alt for sympatisk som menneske og hendes bog en fin lille beretning om et sangerliv på godt og ondt, mest godt - og om den pæne pige, der omsider blev en voksen og selvstændig kvinde, må vi tro.

Anmeldelse: Dan Fante: Fante - En Familiehistorie om at skrive, drikke og overleve

04-05-2012: Forfatteren Dan Fantes bog om sin far, John Fante, er en forstemmende afsløring af fortrængte følelser. Hans ros af faderen klinger hult på en baggrund af mindreværd. Læs artikel

Anmeldelse: Stig Matthiesen: Fodboldnomade

02-12-2010: Den danske landsholdsspiller Christian Poulsen fremstår som en privilegeret og tænksom nomade med meget på hjerte. Læs artikel

Anmeldelse: Karin Mørch: Gabriels gæstebud

16-04-2008: Gabriel Axels yngste datter har skrevet og illustreret et engageret, hengivent, kærligt og vidende portræt af faderen. Læs artikel

Anmeldelse af Jonas Suchanek - Do danska

29-07-2014: Velskrevet og spændende debutroman tager læseren med på 1980’er-migration. Læs artikel

Anmeldelse af Herbjørg Wassmo - Disse øjeblikke

11-04-2014: Herbjørg Wassmos ærlige selvbiografi skildrer hendes stædige kamp for at blive forfatter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...